HORTEX
Mieszanka 7 składnikowa
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Edamame to młoda soja o intensywnym, zielonym kolorze. zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach. Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego. Edamame jest miękkie i znakomite w smaku.
Młoda soja edamame doskonale sprawdzi się jako przystawka serwowana z odrobiną soli morskiej czy jako dodatek do dań. W szczególności świetnie smakuje w daniach z ryżem, sałatkach lub jako sładnik sushi.
ekologiczna SOJA edamame
bezglutenowy
Mieszanka 7 składnikowa
Warzywa na patelnię klasyczne
Cena przed obniżką: 7,89 zł
25% taniej
Mrożone warzywa do zapiekania z gnocchi
Fasola edamame łuskana mrożona BIO
Ryż w 100% z brokuła
Ryż w 100% z cukinii
Ryż w 100% z kalafiora
Przygotowane na parze Mieszanka warzywna Kalifornia
Bakłażany grillowane
Trio warzyw grillowanych
Groszek zielony mrożony BIO
Szpinak mrożony BIO
Brokuły mrożone BIO
Krewetki królewskie mrożone BIO
Brukselka mrożona BIO
Od + 2°C do + 4°C: 1 dzień
- 18°C: do daty podanej na opakowaniu
Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać powtórnie.
W garnku (bez przykrywki): umieścić zamrożoną SOJĘ w garnku z wrzącą wodą, dodać szczyptę soli i gotować około 5-6 minut (lub na parze) według uznania. Odsączyć i doprawić do smaku.
Na patelni/woku: wsypać zamrożoną SOJĘ na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć mieszając od czasu do czasu i doprawić do smaku limonką i solą.
W kuchence mikrofalowej (600 W): podgrzać przez około 6-8 minut z dodatkiem wody (około 30 ml).