PAWĘTA
Szynka wołowa dojrzewająca
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Produkt surowy, dojrzewający, wędzony , plastrowany.
Powierzchnia mięsa jasnobrązowa lub brązowa. Na przekroju mięso ciemnoróżowe lub różowe, tłuszcz kremowy. Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania. Zapach i smak charakterystyczny dla wędzonki z mięsa peklowanego na sucho, wędzonego na zimno i dojrzewającego. Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej.
Polędwica wołowa, peklosól (substancja konserwująca: azotyn sodu), sól, glukoza spożywcza, kultury starterowe bakterii.
Produkt bezglutenowy
Szynka wołowa dojrzewająca
Ligawa wołowa dojrzewająca
Polędwica wołowa dojrzewająca
Rostbef luksusowy
Bresaola
Szynka wieprzowa dojrzewająca
Szynka z daniela dojrzewająca
Jagnięcina dojrzewająca
Szynka wołowa dojrzewająca
Udziec z jelenia dojrzewający
Karczek wieprzowy dojrzewający
Schab wieprzowy dojrzewający
Ligawa wołowa dojrzewająca
Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Quality Meat Pawęta Sp. z o.o. Krokocice, ul. Kolonia 2A, 98-240 Szadek. NIP:8291752127