Yerba Mate Green
Mas Energia Guarana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeśli ktoś lubi mocne despalady, to dla niego jest Yerba Mate Bio Green Organic Bio Despalada 100% organiczna! Ręcznie zebrane liście mate ze starych lasów górnej doliny Taquari. Prosto z plantacji, po 2 -3 miesiącach od zbioru dostajemy najmocniejszą z despalad pośród mate green, pochodzącą z brazylijskich plantacji ekologicznych. Posiada dwa certyfikaty Agrobiotest i ECOCERT - 100% gwarancji. Mate green Organic to 95% duże liście i 5% to drobne patyczki z serc liści. Premium Quality. Mate Green Bio to jedyna DESPALADA na rynku. To jedna z najlepszych postaci yerba mate. Trudno dziś, w uprzemysłowionej produkcji rolnej, znaleźć takie produkty. Ciesz się Mate Green Organic i pozwól innym spróbować naparu danego przez Bogów Indianom Guarani. Organiczną mate warto serwować w restauracjach, hotelach i wszystkich innych miejscach. Dlaczego my i dlaczego mate green? Przede wszystkim dlatego, że współpracujemy z najwyższej jakości produktem, pochodzącym z brazylijskiej plantacji. Nasz personel jest potężny, twórczy, pomocny i wiemy o yerba mate na prawdę dużo. Dlaczego yerba staje się tak popularna i dlaczego powinieneś o tym wiedzieć? To się dzieje z kilku powodów. Po pierwsze, rośnie na świecie zainteresowanie naturalnymi produktami. Ten produkt jest najlepszy na rynku yerba mate. Najważniejsze jest dla klientów to, że ta yerba mate zawiera ekologiczne liście. Nie zawiera patyczków i nie jest gorzka. Może być oferowana klientom, którzy chcą spróbować yerba mate, a ten produkt nie zniechęci ich gorzkim smakiem i dziwnym wyglądem. Idealna dla wszystkich zaczynających przygodę z yerba mate. Mate Bio Green zawiera dużo mniej gorzkich nut w stosunku do yerba mate argentyńskiej i paragwajskiej. Smak i aromat yerba mate: Yerba Mate Green w odróżnieniu do argentyńskich i paragwajskich mate rośnie w mniej nasłonecznionym środowisku. Dzięki temu ma bardziej przyswajalny, mniej gorzki smak i łagodniejszy aromat. Trzeba tu wspomnieć, że moc mate jest połączona z wieloma czynnikami, stanem gleby, nasłonecznieniem/ ocienieniem, wysokością krzewu, czasem zbioru oraz końcową obróbką. Jej smak można określić jako delikatny i łagodny.
Ostrokrzew paragwajski (Ilex paraguariensis)
Mas Energia Guarana
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (17-25-C) bez bezpośredniego narażenia na działanie promieni słonecznych, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Wsyp do tykwy (ceramiczne naczynko) 2-3 łyżeczki suszu. Zalewamy przegotowaną wodą o temperaturze od 70 do 80 stopni Celsjusza. Czekam od 3 do 5 minut na zaparzenie. Pijemy za pomocą Bombilli.