BAKALLAND
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 13,99 zł
7% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka keksowa (owoce) Bakalland zawiera rodzynki sułtańskie, krojone daktyle oraz trzy rodzaje kandyzowanych owoców: papaję, ananasa i skórkę pomarańczową. To połączenie bakalii świetnie sprawdza się jako składnik świątecznych ciast – babek, keksów, makowców, a także jako dodatek do kutii lub makówek.
Mieszanka keksowa (owoce) Bakalland 250 g
idealna do wypieków
Dobra i polska firma
rodzynki sułtańskie 40 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
skórka pomarańczowa kandyzowana 30 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
daktyle krojone 15 % (daktyle 98 %, mąka ryżowa)
papaja kandyzowana 10 % (papaja 62 %, cukier)
ananas kandyzowany 5 % (ananas 51 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, orzeszki ziemne, mleko, soję oraz nasiona sezamu.
konserwanty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Wymiar liczbowy 250
Sachet | Not Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 13,99 zł
7% taniej
Mieszanka keksowa (owoce)
Najniższa cena: 8,49 zł
Mieszanka studencka z migdałami
Najniższa cena: 7,95 zł
25% taniej
Mieszanka kompotowa
Najniższa cena: 12,79 zł
Mix owoców suszonych (wiśnia żurawina miechunka rodzynki)
Mieszanka studencka
Mieszanka studencka klasyczna
Mieszanka studencka
Mieszanka orzechów
Najniższa cena: 9,79 zł
Orzechy włoskie
Najniższa cena: 15,99 zł
Wiśnia w gorzkiej czekoladzie Wedel
Masa makowa z białego maku o smaku marcepanowym
Najniższa cena: 7,25 zł
17% więcej
Chrupiąca sałatka - prażony mix (słonecznik, dynia, pinia)
Najniższa cena: 5,19 zł
4% taniej
Mak mielony parzony
Najniższa cena: 17,99 zł
Migdały w mlecznej czekoladzie Wedel
Daktyle (całe owoce)
Najniższa cena: 7,99 zł
Żurawina (całe owoce)
Najniższa cena: 15,95 zł
19% taniej
Pestki dyni łuskane
Najniższa cena: 9,35 zł
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 13,99 zł
7% taniej
Skórka pomarańczowa
Najniższa cena: 6,15 zł
Słonecznik łuskany
Najniższa cena: 3,89 zł
Morele suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 6,99 zł
0% taniej
Śliwki suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 12,99 zł
31% taniej
Wiórki kokosowe
Najniższa cena: 4,99 zł
33% taniej
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Bakalland
Marka | Bakalland |
Green Dot
Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter kompozycji aż pięciu najwyższej jakości bakalii, takich jak rodzynki, skórka pomarańczowa oraz kandyzowany ananas w kostce. Dzięki nim każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem.
Bakalland to wiodąca w Polsce, specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych. Dzięki dbałości o jakość surowców oraz nowoczesnym technologiom produkcji, marka zdobyła zaufanie konsumentów, oferując im zdrowe i smaczne produkty.
Wspieramy Ukrainę
Sposób przygotowania: Keks. Przygotuj: 250 g Mieszanki keksowej Bakalland, 175 g margaryny do pieczenia, 150 g cukru, 4 jaja, 300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Delecta, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Do lukru: 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wody. Nastawić piekarnik na 180°C. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy, dodać śmietanę. Ucierać, aż ciasto będzie jednolite. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dodać mieszankę keksową i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy keksowej (dł. ok. 35 cm). Piec w temperaturze 180°C przez ok. 60 min (przed wyjęciem ciasta sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone a w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o ok. 5 min). Przygotować lukier: Wymieszać cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny i polać nim powierzchnię ciasta.