BRITTA
Ryż brązowy (4x100g)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ryż naturalny brązowy marki Britta uważany jest za jeden z najzdrowszych ryżów.
Z ziarna usuwa się zewnętrzne okrywy, co pozwala zachować więcej składników odżywczych.
Ryż ten uznawany jest za źródło witamin i składników mineralnych.
Polecany jest do potraw mięsnych, dań z sosami, dań typu casserole oraz sałatek.
ryż naturalny najwyższej jakości
sypki nigdy się nie klei
do mięs, sosów i dań casserole
ryż brązowy 100 %
Produkt może zawierać gluten.
Wartość energetyczna | 750kJ | 9.00% | |
% RWS* | |||
w 100 g 1500 kJ/354 kcal (18 %) % RWS* | |||
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 426
g
Średnia miara (e)
8
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.
Liczba jednostek 4
Ryż brązowy (4x100g)
Ryż naturalny brązowy (4x100g)
Ryż brązowy długoziarnisty bezglutenowy BIO
Ryż brązowy okrągły BIO
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż basmati (4x100g)
Ryż biały (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
1. Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody. 2. Gotować na słabym ogniu przez ok. 30-35 minut. 3. Po ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: Ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Britta
Marka | Britta |
Trzymacie Państwo w rękach Ryż Brązowy marki Britta, który jest jednym z najmniej przetworzonych i najbardziej wartościowych ryżów na świecie. Z ziarna usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, zachowuje zarodek i warstwę przylegająca do nasiona, dzięki czemu zachowuje więcej składników odżywczych. Ryż Brązowy gotuje się nieco dłużej a ugotowany ma lekko kleistą strukturę. Cenią go konsumenci zdrowej żywności i wegetarianie. Polecany do potraw mięsnych, dań z sosami oraz dań typu casserole.
Jakość Britta Britta - wysmakowana w każdym ziarenku Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek. Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa. Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej. Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu Danie dla 2 osób. Składniki: 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta, 2 filety z tuńczyka, 50 g marynowanych kaparów, 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 1 cytryna, ok. 100 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, bazylia do dekoracji. Sposób przyrządzania: Opłucz filety z tuńczyka, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 160 °C. Piecz przez około 35 minut. Ugotuj Ryż Brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. Sos: kapary drobno posiekaj. Śmietanę lub jogurt gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Wrzucaj kapary, delikatnie mieszając. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami z cytryny oraz listkami bazylii.