PROSTE HISTORIE
Leniwe kluski
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sekretne przepisy na miękkie ciasto i jedyny w swoim rodzaju, serowy smak, znały babcie i mamy. Dziś smak domowych, leniwych klusek może nam towarzyszyć na co dzień. W kilka chwil, w wodzie, na patelni lub frytkownicy, można przygotować kluseczki z najwyższej jakości białego sera (aż 35% słodkiego twarogu w cieście), które doskonale smakują z cukrem i cynamonem, śmietaną lub owocami.
bez konserwantów
miękkie, delikatne ciasto
dużo białego sera - 35 %
posyp cynamonem i cukrem
ser twarogowy półtłusty (35 %)
woda
mąka pszenna
płatki ziemniaczane (15 %)
cukier
sól
Mogą zawierać soję i seler.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 450
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
Waga brutto 461
g
Średnia miara (e)
2
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Leniwe kluski
Kluski leniwe z serem mrożone
Frytki karbowane do piekarnika
Frytki cienkie do piekarnika
Frytki proste do piekarnika
Słodkie maliny
Cząstki ziemniaczane ze skórką
Talarki ziemniaczane
Owoce lasów i sadów
Zielone brokuły różyczki
Pierogi z truskawkami
Pierogi z serem
Pierogi z jagodami
Pierogi ruskie
Pierogi z wiśniami
Pierogi z mięsem
Pierogi z owocami
Słodkie truskawki
W garnku: Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 4 minut. Na patelni: Porcję zamrożonych klusek rozłóż na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron, do zarumienienia ciasta około 4 minut, bez wcześniejszego gotowania. W głębokim oleju: Porcję zamrożonych klusek wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 170 °C. Smaż około 3 minut, do uzyskania złocistego koloru.
Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6 °C: 1 tydzień - w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18 °C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z tyłu opakowania.
Produkt głęboko mrożony.
ul. Leśna 2 83-220 Skórcz Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2 83-220 Skórcz Polska
Proste Historie
Marka | Iglotex |
Marka | Proste Historie |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Sekretne przepisy na miękkie ciasto i jedyny w swoim rodzaju, serowy smak, znały babcie i mamy. Dziś smak domowych, leniwych klusek może nam towarzyszyć na co dzień. W kilka chwil, w wodzie, na patelni lub frytkownicy, można przygotować kluseczki z najwyższej jakości białego sera (aż 35% słodkiego twarogu w cieście), które doskonale smakują z cukrem i cynamonem, śmietaną lub owocami.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich. Przygotuj 3-daniowy obiad Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad. 1. zupa 2. drugie danie 3. deser
Leniwe kluski dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Leniwe kluski z jabłkami i śmietaną Jabłka upraż na gęsty, gorący mus, ułóż na nim ugotowane kluski i polej śmietaną. Krem waniliowy z kluskami i malinami Z mleka, śmietanki, jajek i wanilii ukręć krem, zatop w nim gorące kluski i posyp je malinami. Kolejny pomysł? Usmażone na patelni kluski posyp przesianym przez sitko cukrem pudrem i cynamonem. Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.