RICEFIELD
Papier ryżowy 22 cm
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Papier ryżowy TAO TAO sprawdzi się doskonale przy tworzeniu sajgonek mięsnych i warzywnych. Jest to tradycyjny produkt w rejonach Chin oraz Wietnamu. Produkuje się go z mąki ryżowej. Papier ryżowy to delikatne, cienkie placki.
Z jego wykorzystaniem przygotujemy również spring rollsy, a także dania na słodko (np. słodkie rożki owocowe z papieru ryżowego). Sajgonki to uniwersalne danie, do którego można włożyć właściwie wszystko. Z papierem ryżowym, którego smak jest praktycznie niewyczuwalny, pasuje większość warzyw oraz mięs. Do sajgonek możemy dobrać liczne sosy, np. chilli, miętowy, jogurtowy – wszystko zależy od gustu oraz składników użytych do przygotowania dania.
bezglutenowy
mąka ryżowa (99,5%)
sól
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Wietnam |
Typ | Karton |
Waga brutto 66
g
10-12
Opakowanie 50 g zawiera 10-12 płatków papieru ryżowego.
polski
inne
Papier ryżowy 22 cm
Sos sojowy
Makaron sojowy chiński
Makaron ryżowy wstążki bezglutenowy
Sposób zawijania: 1. Połóż nadzienie na placek. 2. Przykryj nadzienie i zagnij rogi. 3. Zawiń sajgonkę.
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska
Wyprodukowano wyłącznie dla: TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska
Tao Tao
Marka | Tao Tao |
Bezglutenowy
Tao Tao - Harmonia Smaków
Smażone sajgonki Nadzienie na 8-10 sajgonek 1. 2 grzyby Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie. Po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić kapelusze w paski. 2. 20 g makaronu chińskiego Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 min. odcedzić, pokroić na paski o długości około 5 cm. 3. Drobno pokroić małą marchew, pół cebuli i 1 liść kapusty pekińskiej. Wymieszać i dodać 100 g mielonego mięsa, jajko, 5 kiełków fasoli mung Tao Tao, 1 łyżkę sosu sojowego. 4. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem. Sposób przyrządzania 1. Pojedynczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie. 2. Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na obrazkach poniżej. 3. Sajgonki smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru. facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
Wyprodukowano w Wietnamie