VIGO
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fermentowany, niepasteryzowany napój herbaciany.
Delikatnie musujący.
Bardzo orzeźwiający.
O przyjemnym kwaskowym smaku.
Idealny na każdą porę roku.
Kombuchę otrzymuje się w wyniku naturalnej fermentacji herbaty, cukru trzcinowego oraz drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem. Proces ten przebiega w temperaturze pokojowej zwykle ok. 14 dni, w trakcie powstaje wiele związków bioaktywnych.
W każdej butelce kombuchy możemy znaleźć błonnik, kwasy organiczne (np. glukuronowy i L-mlekowy), witaminy: z grupy B i C, polifenole, etanol, oraz składniki mineralne – tj. miedź, żelazo, mangan, potas, cynk.
UWAGA
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany (bez konserwantów i sztucznych barwników), w stałym procesie fermentacji. Jeżeli napój w trakcie otwierania wypłynie, bądź zagazuje się, to jak najbardziej normalne. Przed spożyciem schłodź kombuczę w lodówce, zatrzyma to proces nadmiernego gazowania i fermentacji oraz podkręci walory smakowe.
*Ilość cukru może ulec zmianie, w procesie fermentacji bakterie przekształcają cukier (który dodaliśmy przed rozpoczęciem tego procesu) w kwasy organiczne.
Spożycie: 120ml dziennie początkowo, polecamy zacząć od mniejszych ilości ze względu na to ze to, że produkt jest fermentowany.
Napar z zielonej herbaty* (woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata* 1%, żywe kultury bakterii*), napar z mięty* 10% (woda, cukier trzcinowy*, mięta*), syrop różany* 1,6 % (cukier*, woda, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat z płatków róży, ekstrakt z kwiatów róży*,koncentrat soku z czarnej marchwi*), sok z granatu* 1,6 %.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy w tym migdały, orzeszki ziemne, sezam.
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Kombucha z ogórkiem i kolendrą BIO
Kombucha różana BIO
Kombucha Yerba Mate BIO
Kombucha Jagody Acai
Kombucha Marakuja
Kombucha Kurkuma + Imbir BIO
Kombucha z imbirem i acerolą BIO
Kombucha Orginal
Kombucha Schisandra
Rooibos Kombucha
Kombucha ekologiczna z hibiskusem BIO
Kombucha ekologiczna mięta-róża-granat BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Original Kombucha
Yerba Mate Kombucha
Ekologiczna kombucha lawendowa BIO
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kimchi ostre BIO
Kombucha ekologiczna mięta-róża-granat BIO
Kombucha ekologiczna z hibiskusem BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Ekologiczny złoty zakwas z buraków z kurkumą imbirem i cytryną BIO
Ostra zupa tajska kokosowa
Ekologiczna kombucha lawendowa BIO
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia, Polska