KOTANYI
Kolendra mielona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizcji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, ryb, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.
100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kolendra mielona
Kolendra (cała)
Kolendra (liście)
Kolendra (nasiona)
Kolendra liofilizowana bezglutenowa BIO
Majeranek BIO
Najniższa cena: 4,99 zł
Herbatka świąteczna liściasta BIO
Najniższa cena: 19,99 zł
Liście laurowe BIO
Goździki całe BIO
Proszek do pieczenia BIO
Czosnek niedźwiedzi BIO
Przyprawa prowansalska BIO
Pieprz czarny ziarno BIO
Cynamon mielony BIO
Papryka wędzona słodka BIO
Czarnuszka BIO
Chili BIO
Papryka czerwona mielona BIO
Natka pietruszki suszona BIO
Kurkuma BIO
Lubczyk BIO