SARITA
Kasza jęczmienna (4x100g)
Najniższa cena: 1,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
czas gotowania: 15 minut
Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka.
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 430
g
4
Liczba jednostek 4
polski
Kasza jęczmienna (4x100g)
Najniższa cena: 1,99 zł
Kasza jęczmienna gruba (4x100g)
Najniższa cena: 3,35 zł
Kasza jęczmienna perłowa (4x100g)
Kasza jęczmienna pęczak
Kasza jęczmienna mazurska
Kasza pęczak kujawski
Kasza jęczmienna BIO
Kasza jęczmienna perłowa średnia
Kasza pęczak jęczmienny (4x100g)
Kasza jęczmienna pęczak BIO
Kasza jęczmienna wiejska (4x80g)
Kasza jęczmienna wiejska gruba
Kasza pęczak jęczmienny (4x100g)
Ryż biały długi (4x100g)
Kasza kuskus błyskawiczna (2x125g)
Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września
Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września
Cenos
Marka | Cenos |
Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina. Polecamy również: Cenos Kasza gryczana prażona Cenos Ryż parboiled
Pulpeciki z warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut. Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%. Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl