VEGETA NATUR
Bulion warzywny (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bulion warzywny (12 kostek) WINIARY to niezastąpiony element w Twojej kuchni. To pełny naturalnego smaku i aromatu bulion w kostce, gotowy do wykorzystania w mgnieniu oka. Bez trudu przygotujesz bogaty bulion warzywny z kostki, który dodatkowo wzbogacisz własnymi pomysłami, tworząc pożywne i aromatyczne dania.
Opakowanie 12 kostek
odpowiedni dla wegetarian
łatwe otwieranie
sól
olej palmowy
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
suszone warzywa 7,7% (marchew 3,4%, cebula 2,3%, por, korzeń pietruszki, korzeń selera)
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
skrobia ziemniaczana
ekstrakt drożdży
aromaty (z pszenicą, soją, selerem)
przyprawy
liść pietruszki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
fermentowane białko pszenne
przeciwutleniacz (lecytyny)
Może zawierać: mleko.
Wartość energetyczna | 27kJ | 0.00% | |
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr |
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wymiar liczbowy 120
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Karton |
Waga brutto 132
g
Średnia miara (e)
60
Opakowanie zawiera 60 porcji. 12 kostek
Bulion warzywny (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Bulion warzywny (12 kostek)
Najniższa cena: 5,49 zł
Kostka rosołowa warzywna (6 kostek) bezglutenowa BIO
Najniższa cena: 5,35 zł
Bulion warzywny (10 kostek) BIO
Bulion grzybowy z borowikami (6 kostek)
Bulion warzywny (6 kostek)
Bulion warzywny (6 kostek) bezglutenowy
Kostka rosołowa warzywna (10 kostek) BIO
Bulion warzywny (6 kostek) bezglutenowy BIO
Bulion warzywny (10 kostek) bezglutenowy BIO
Bulion warzywny (6 kostek)
Bulion warzywny w proszku bezglutenowy BIO
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 7,99 zł
Bulion warzywny
Najniższa cena: 6,79 zł
Bulion drobiowy
Najniższa cena: 6,79 zł
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 14,99 zł
Majonez lekki
Najniższa cena: 8,35 zł
Barszcz biały (na 4 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Żurek (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Rosół drobiowy (12 kostek)
Najniższa cena: 4,69 zł
Sos tatarski
Najniższa cena: 6,99 zł
Sos pieczeniowy ciemny
Najniższa cena: 2,79 zł
Sos spaghetti
Najniższa cena: 8,99 zł
25% taniej
Sos słodko-kwaśny z ananasem
Najniższa cena: 8,99 zł
25% taniej
Sos boloński
Najniższa cena: 8,99 zł
25% taniej
Sos pieczeniowy jasny
Najniższa cena: 2,45 zł
Majonez z olejem awokado
Najniższa cena: 9,25 zł
5% taniej
Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
Najniższa cena: 2,99 zł
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw. Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa
1 porcja (200 ml**) = energia 27 kJ 7 kcal 0%* W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32 02-672 Warszawa
Winiary
Marka | Winiary |
Green Dot
WINIARY Bulion warzywny to idealna baza dla wielu dań o warzywnym aromacie. Wystarczy jedna kostka, aby wydobyć z domowej zupy lub innej potrawy wspaniały smak. To uniwersalny dodatek, dzięki któremu podkreślisz warzywny charakter dań przyrządzanych w domu. Bulion warzywny WINIARY doceniany jest za swój intensywny aromat włoszczyzny. Bulion warzywny WINIARY to łatwy w użyciu produkt oraz szybkie rozwiązanie, które może wspierać Cię podczas gotowania w domu. WINIARY bulion warzywny jest wydajny i można go dowolnie porcjować i dodawać do różnych dań, w zależności od potrzeby kucharza. Kostki są odpowiednie dla wegetarian, ponieważ bazują jedynie na warzywnych składnikach. Można dzięki nim przygotować aromatyczne i smaczne potrawy, bez użycia mięsa. Bulion może być urozmaiceniem dla osób, które chcą wprowadzić więcej warzywnych dań do swojego jadłospisu. Produkt może stanowić idealną bazę dla warzywnych zup kremów, sosów do makaronów lub dań z ryżem. Bulion warzywny WINIARY to gwarancja doskonałego smaku oraz tego, że potrawa zawsze się uda. Dania nie będą wymagać dosalania czy dodawania kolejnych przypraw. WINIARY Bulion warzywny szybko rozpuszcza się w wodzie. W celu uzyskania esencjonalnego bulionu, wystarczy rozpuścić 2 kostki produktu w 1 litrze wrzącej wody. Natomiast, aby delikatnie podkreślić warzywny smak dania, należy użyć jedynie 1 kostkę bulionową. Zalety produktu to: - wygodne, kompaktowe opakowanie; - szybkość i prostota działania; - gwarancja doskonałego smaku dania; - uniwersalność; - możliwość użycia przez wegetarian. Kup Bulion warzywny WINIARY i wypróbuj go w swojej kuchni!
Wspólnie z Winiary możesz codziennie cieszyć się prawdziwie domowym posiłkiem, niezależnie od tego, jak wiele masz na głowie. Wygodne, odpowiednio bogate w wartości odżywcze i przede wszystkim smaczne - takie właśnie jest gotowanie z Winiary. Już od ponad 75 lat nasze produkty są jednymi z najczęściej wybieranych przez Polaków wyrobów kulinarnych. Jest to możliwe dzięki bogatemu portfolio marki zawierającemu ponad 200 różnorodnych dań, zup, bulionów, sosów, majonezów, przypraw, galaretek, kisielów oraz budyniów. Po sprawdzone przepisy, liczne inspiracje i pomysły na każdy dzień, zapraszamy Cię na winiary.pl, jedną z najpopularniejszych stron kulinarnych w Polsce.
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami - 4 porcje 1,5 kostki Bulionu warzywnego Winiary 3 średnie cukinie 250 g kurek gałązka estragonu 2 łyżki oleju imbir (do smaku) Kostki rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody. Cukinie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki o grubości 0,5 cm. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut. Kurki oczyść, opłucz i osusz. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw imbirem. Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, na jej wierzchu połóż kurki i całość posyp estragonem.
Wyprodukowano w Polsce