OCELIO
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bezglutenowa Mieszanka do wypieku ciast marki Ocelio to doskonała propozycja dla wielbicieli słodkości. Dzięki odpowiednio dobranym proporcją mąki ryżowej i ziemniaczanej oraz dodatkiem m.in skrobii ziemniaczanej zachowuje idealną konstystencję.
bezglutenowa
mąka ryżowa
skrobia tapiokowa
skrobia ziemniaczana
mąka gryczana biała
skrobia kukurydziana
mielona łuska babki płesznik
emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i diacetylowinowym
Produkt bezglutenowy
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1032
kg
polski
Mąka uniwersalna bezglutenowa
Mąka owsiana bezglutenowa BIO
Mąka z zielonego grochu bezglutenowa BIO
Tortilla z płatkami owsianymi i mąką kukurydzianą (3 szt.) bezglutenowa
Makaron kukurydziany cornetti rigati (kolanka) bezglutenowy 500g
Gnocchi ziemniaczane ze szpinakiem bezglutenowe
Gnocchi ziemniaczane z pomidorami bezglutenowe
Gnocchi ryżowe bezglutenowe
Tortilla wielozbożowa bezglutenowa (3 szt.)
Kaszka kukurydziana (polenta) bezglutenowa
Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe
Makaron kukurydziany conchiglie (muszelki) bezglutenowy 500g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. Wiertnicza 70, 02-952 Warszawa
Znak przekreślonego kłosa - PL-110-008
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (dawniej „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.), ul. Wiertnicza 70, 02-952 Warszawa, tel. +48 22 651 7904, www.ocelio.pl Uwagi i sugestie: info@ocelio.pl
Ocelio
Marka | Ocelio |
Znak przekreślonego kłosa
Przepis na bezglutenowe pierogi 300 g mieszanki piekarniczej uniwersalnej, 40 g oleju (ok. 4 łyżki), pół łyżeczki soli, 250 ml gorącej wody (1 szklanka). Wszystkie składniki na ciasto wymieszać, zagnieść i cienko rozwałkować. Można podsypać stolnicę oraz wałek mieszanką uniwersalną. Następnie wykrawać krążki np. za pomocą szerokiej szklanki, nałożyć dowolny farsz i uformować pierogi zlepiając ranty ciasta. Pierogi układać jeden obok drugiego, tak, żeby się nie dotykały. Ulepione pierogi wrzucić porcjami do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem odrobiny oleju. Gotować ok. 1 minutę od czasu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu odcedzić z nadmiaru wody i podawać z ulubionymi dodatkami.