Z GRUNTU DOBRE
Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
o unikalna, bezglutenowa kompozycja na bazie pochodzących z Peru superfoods takich jak quinoa i amarantus, z suszonymi i liofilizowanymi warzywami oraz autentycznymi przyprawami nadającymi daniu niepowtarzalny peruwiański smak.
źródło białka
średnie
quinoa biała, suszone pomidory, aromatyczne przyprawy
ryż brązowy 44%
komosa ryżowa biała (quinoa) 30%
ziarno amarantusa
pomidory suszone w płatkach 4,4%
cebula suszona w płatkach
papryka słodka mielona
czosnek suszony w płatkach
marchewka suszona w kawałkach
sól morska jodowana
korzeń pietruszki suszony w kawałkach
suszony por w kawałkach
przyprawy
zioła
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
źródło białka
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 180
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 210
g
2
Opakowanie zawiera sugerowane 2 porcje.
polski
Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem
Tteokbokki - kluski ryżowe w sosie czosnkowym z chili
1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju. 2. Wsyp mieszankę i podsmaż przez 30 sekund. 3. Dolej 500 ml gorącej wody. 4. Gotuj przez 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Wedle gustu dopraw solą lub pieprzem. Udekoruj świeżą kolendrą.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
Znak przekreślonego kłosa - PL-106-017
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl
Yummity
Marka | Yummity |
Smak Peru. Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera sugerowane 2 porcje. 1 porcja stanowi 2 z 7 rekomendowanych dziennych porcji produktów zbożowych.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
Zupa z Peru 20 min. 4 porcje Przygotuj - 1 opakowanie Danie w stylu peruwiańskim - 50 g pora pokrojonego na kawałki - 40 g marchwi pokrojonej na kawałki - 70 g kalafiora pokrojonego na kawałki - 250 ml passaty pomidorowej - 2 łyżki wegańskiego zamiennika śmietanki (opcjonalnie) - 2 l wody - Sól do smaku - 3 łyżki oleju roślinnego - 2 łyżki natki pietruszki drobno pokrojonej - 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie 1. Wsyp mieszankę dania w stylu peruwiańskim i podsmaż przez 30 sekund, ciągle mieszając. 2. Dolej 2 litry wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 15 min. na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. 3. Pod koniec gotowania dodaj passatę pomidorową. Dopraw solą i wegańskim zamiennikiem śmietanki. 4. Zupę podawaj z natką pietruszki i odrobiną oliwy. Sałatka z Peru 20 min. 4 porcje Przygotuj - 1 opakowanie Danie w stylu peruwiańskim - 100 g szpinaku baby - 8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół - 5 sztuk suszonych pomidorów pokrojonych na paseczki - 1/2 awokado Hass pokrojonego w kostkę - 5 łyżek miodowego sosu winegret - 2 garści orzechów nerkowca podprażonych na suchej patelni Przygotowanie 1. Danie w stylu peruwiańskim przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu, a następnie ostudź. 2. Do dużej miski włóż pozostałe składniki. Polej całość sosem winegret i dokładnie wymieszaj. 3. Sałatkę podawaj zaraz po przyrządzeniu. Tip: Dla urozmaicenia smaku możesz dodać pestki granatu.