KUPIEC
Ryż do risotto (3x100g)
Najniższa cena: 7,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ryż arborio wywodzi się z Włoch. Średnioziarnisty ryż o kleistej konsystencji, idealnie nadaje się do przygotowania prawdziwego włoskiego risotto.
Ryż arborio charakteryzuje się dużymi ziarnami, białym kolorem i dużą zawartością skrobi, dzięki której doskonale chłonie wodę i nie rozgotowuje się.
wyjątkowy smak
gotować 16-18 minut
ryż, z którego można przyrządzić tradycyjne włoskie risotto
ryż średnioziarnisty (Oryza sativa L.)
PRODUKT NIE ZAWIERA GLUTENU.
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 436
g
Średnia miara (e)
8
1 porcja = 50 g ryżu. Opakowanie zawiera 8 porcji.
polski
Ryż do risotto (3x100g)
Najniższa cena: 7,25 zł
Ryż Arborio do risotto BIO
Ryż arborio do risotto
Pomidory krojone w soku pomidorowym
Najniższa cena: 4,99 zł
Przecier pomidorowy
Najniższa cena: 4,49 zł
Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano
Najniższa cena: 4,99 zł
Ajvar łagodny (pasta warzywna)
Najniższa cena: 5,79 zł
Pomidory krojone w soku pomidorowym z czosnkiem
Najniższa cena: 4,99 zł
Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym
Najniższa cena: 4,99 zł
Przecier pomidorowy z ziołami śródziemnomorskimi
Najniższa cena: 4,49 zł
Ajvar ostry (pasta warzywna)
Najniższa cena: 5,79 zł
Przecier pomidorowy z bazylią
Najniższa cena: 4,49 zł
Sposób gotowania ryżu: 1. W średniej wielkości garnku podgrzać oliwę. Można wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć, aż zmieni kolor na złoty. Następnie wsypać ryż i smażyć, aż stanie się przeźroczysty. Dodać wodę lub bulion warzywny (na 1 szklankę ryżu 1,5 szklanki wody lub bulionu) i osolić. Można również dodać inne składniki (np. warzywa, mięso, grzyby) i razem ugotować. 2. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem przez ok. 16-18 minut (ryż stanie się kleisty, jednak wewnątrz zachowa swoją właściwą konsystencję). 3. Ryż odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa
Podravka - Lagris a.s. Dolni Lhota 39 763 23 Czech Republic
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa
Podravka
Marka | Podravka |
Ryż arborio wywodzi się z Włoch. Średnioziarnisty ryż o kleistej konsystencji, idealnie nadaje się do przygotowania prawdziwego włoskiego risotto. Ryż arborio charakteryzuje się dużymi ziarnami, białym kolorem i dużą zawartością skrobi, dzięki której doskonale chłonie wodę i nie rozgotowuje się.
Wypróbuj inne nasz produkty: Ryż parboiled Ryż jaśminowy Ryż basmati Ryż parboiled z dzikim Ryż do sushi Ryż Tre Colori
Papryka faszerowana risotto Składniki na 4 porcje: 4 świeże papryki w różnym kolorze, oliwa z oliwek, 1 duża cebula, 300 g ryżu arborio, tymianek, 150 g sera mozzarella, 150 ml białego wina, 700 ml bulionu z kurczaka, 50 g startego żółtego sera, 50 g pikantnej kiełbasy. Sposób przygotowania: Odciąć górną część papryki, usunąć pestki i całą zawartość ze środka, a następnie grillować przez 5 minut, aby zrobiły się miękkie. Podsmażyć cebulę, dodać ryż sól oraz bulion z winem. Całość wymieszać ze startym zółtym serem, kawałkami kiełbasy i przyprawami. Papryki nafaszerować risotto Na wierzch położyć plastry mozzarelli i przykryć górną częścią papryki. Grillować lub zapiec w piekarniku. Podawać gorące.
kod kraju pochodzenia*: * ITA - Włochy