DR. OETKER Słodka Chwila
Mleczny ryż z kawałkami jabłek i cynamonem
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DR OETKER 654g Piernik XXL,łatwe w przygotowaniu , z mieszanką aromatycznych przypraw , duża blacha.
Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko.
Składnik pokarmowy | Na porcję (1 porcja (33 g) zawiera:) | ||
Wartość energetyczna | 519 kJ | 6.00% | |
Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 840 kJ/2000 kcal |
mąka PSZENNA
cukier
MLEKO odtłuszczone w proszku
1,8% mieszanka przypraw
substancje spulchniające: (węglany sodu, difosforany)
tłuszcz roślinny palmowy w proszku (zawiera białka MLEKA)
0,9% cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4% cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
0,1% miód w proszku
aromaty
Jęczmień | Zawiera |
Mleko | Zawiera |
Żyto | Zawiera |
Pszenica | Zawiera |
654
g
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 668
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 204
Wymagana szerokość na półce 147
Wymagana głębokość na półce 70
Wysokość 204
Szerokość 147
Głębokość 70
Wymiar liczbowy 654
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
35
Mleczny ryż z kawałkami jabłek i cynamonem
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Śmietan-fix
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Pizza z szynką i pieczarkami
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku mango-ananas
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Kisiel o smaku truskawkowym
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1 porcja (33 g) zawiera: Energia 519 kJ 124 kcal 6%* Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
z korzennymi przyprawami i miodem
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Nazwa funkcjonalna Piernik
Wariant XXL
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodaj: - 250 g masła lub margaryny - 3 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewę lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić masło lub margarynę. Piekarnik nastaw na temp. ok. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do formy. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Smacznego! Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej ½ szklanki, wsyp Budyń waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się ona z budyniem. Odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła utrzyj na puch, dodawaj po łyżce budyniu i ucieraj na gładką masę. Masę rozsmaruj na dolnej warstwie piernika. Wierzch piernika polej gotową polewą Dr. Oetkera i natychmiast posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta w p. 1 przygotowania o 50 ml, zmiksuj składniki, obtocz w 1 łyżce mąki 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Masę nałóż do formy i upiecz. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 50 min