CASTELLO
Ser pleśniowy Creamy Blue
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjny francuski ser z Burgundii, powstały 600 lat temu w opactwie Cystersów. Ser krowi z apelacją AOP (appelation d'origne protege) - ser produkowany wedle ściśle określonych metod i wyłącznie w swoistym regionie. Mleko tylko od specjalnej rasy krów z Burgundii. Nasączany Marc de Bourgogne (rodzaj francuskiej grappy) uchodzi za króla francuskich serów. Bo jest królem!
Każdego roku odbywa się Światowa Wystawa Serów – World Cheese Awards (WCA). W trakcie tej imprezy liczne grono najwybitniejszych znawców serów ocenia sery z całego świata dla poszczególnych kategorii.
Ser Epoisses Germain otrzymał Złoty Medal SUPER GOLD MEDAL WCA w swojej kategorii oraz został uznany za Najlepszy Ser Francji oraz 8 Ser Świata!
Na dorocznej wystawie francuskiego rolnictwa w Paryżu 2019 - również GOLD.
MLEKO pasteryzowane
sól
podpuszczka
kultury bakterii
brandy Marc de Bourgogne (ślady)
Zawartość tłuszczu: 50% w s.m.
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Opakowanie |
Waga brutto 314
g
Wymagana wysokość na półce112
Wymagana szerokość na półce112
Wymagana głębokość na półce47
Wysokość112
Szerokość112
Głębokość47
Ser pleśniowy Creamy Blue
Ser z niebieską pleśnią kremowy
Ser z niebieską pleśnią wyrazisty
Triple Creme
Ser Camembert Royal
Langres Germain AOP
Roladka kozia, pleśniowa
Triple Creme
Langres Germain AOP
Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 7
52190 Le Montsaugeonnais Francja
Fromagerie Germain 52190 Le Montsaugeonnais Francja
Germain
Marka | Germain |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Epoisses AOP Germain jest bardzo charakterystyczny dla regionu Burgundii. Produkowany z krowiego mleka z wielkim szacunkiem dla tradycyjnych przepisów. Jego pomarańczowa, delikatnie pomarszczona skórka, jest przecierana lokalnym winiakiem Marc de Bourgogne. W środku kremowy, o lekko owocowym smaku i bardzo intensywnym zapachu. Epoisses otrzymał certyfikat AOC w 1991, potem w 1996 certyfikat AOP. Jego nazwa pochodzi od wioski na wschodzie Francji o tej samej nazwie. Epoisses Germain regularnie otrzymuje najwyższe krajowe i międzynarodowe nagrody. W roku 2019 Epoisses Germain otrzymał Złoty Medal na WCA (World Cheese Awards) w swojej kategorii na lata 2019-2020. Został także uznany za Najlepszy Ser pośród wszystkich uczestniczących w konkursie serów Francji. Wreszcie w całym konkursie - został 8 Serem Świata! Ser z tradycją sięgającą XVI wieku kiedy opracowali go Cystersi. Ulubiony ser Napoleona. Król serów wg Brillat Savarin; autora legendarnego dzieła z roku 1825 " Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej" Nasze najwyższej jakości mleko pochodzi od krów 3 wyjątkowych ras: Montbéliarde, Simmental, Brune. Jest zbierane wyłącznie z lokalnych gospodarstw, położonych w promieniu maksimum 30 km od naszego zakładu
Mleczarnia została założona w 1921 roku przez Henri Germain i jego żonę. Sery Germain swój charakter zawdzięczają 100-letniej tradycji oraz przywiązaniu do najwyższej jakości mleka zbieranego tylko od lokalnych dostawców. Sery Germain pochodzą z Burgundii i Szampanii: Burgundia: Epoisses AOP, L’Affine au Chablis, Szampania: Langres AOP, Le Triple Crème
AOP - ten znak gwarantuje miejsce pochodzenia i tradycyjną metodę produkcji.
Pochodzi z Burgundii.
Nazwa funkcjonalnaSer miękki