DR. OETKER
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sernik na zimno to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami, biszkoptami i galaretką.
Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.
Inspiracji i przepisów szukaj na oetker.pl
bez tłuszczów utwardzonych
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
olej kokosowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość energetyczna | 487kJ | 6.00% | |
Energia w 100 g 601 kJ / 142 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Możliwa obecność GLUTENU.
Typ | Torebka |
Waga brutto 208
g
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
Wymagana wysokość na półce226
Wymagana szerokość na półce101
Wymagana głębokość na półce46
Wysokość226
Szerokość101
Głębokość46
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Soda oczyszczona
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Śmietan-fix
Pizza z salami
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Pizza z szynką i pieczarkami
Kwas cytrynowy
Pizza z szynką
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku mango-ananas
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
1 porcja (82 g) zawiera: energia 492 kJ 117 kcal 6%*
Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: - 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego) - 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone - 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania) Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera 800 ml wrzącej wody 600 ml schłodzonego mleka 125 g serka mascarpone 70 g biszkoptów 300 g świeżych truskawek Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! - samo mleko - mleko + serek homogenizowany - mleko + jogurt - mleko + serek mascarpone - mleko + śmietankę
Sernik na zimno to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami, biszkoptami i galaretką.
Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Inspiracji i przepisów szukaj na oetker.pl
Nazwa funkcjonalnaSernik na zimno