DR. OETKER
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gotowa mieszanka do wypieku klasycznych babeczek.
cukier
olej palmowy
pasteryzowana masa JAJECZNA
skrobia PSZENNA
mąka PSZENNA
stabilizatory (glicerol, guma ksantanowa)
woda
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
sól
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
emulgator (lecytyny)
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Margaryna
Margaryna 100% roślinna bez laktozy
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 28°C.
Babeczki klasyczne
1. Umieść zamknięte opakowanie babeczek w misce z ciepłą wodą na około 2 minuty. Po tym czasie nie otwierając opakowania, ugnieć je kilkukrotnie w celu równomiernego rozprowadzenia ciepła w środku i wymieszania ciasta.
2. Przygotuj 12 foremek. Utnij róg opakowania w zaznaczonym miejscu i wyciśnij ciasto do połowy ich wysokości.
3. Włóż do rozgrzanego do 180 °C piekarnika. Piecz około 20-25 minut.
4. A jeśli chcesz udekorować swoje babeczki pysznym kremem, to mamy dla Ciebie rozwiązanie!
Wymieszaj: 1 opakowanie budyniu, torebkę cukru waniliowego, 1 łyżkę mąki pszennej, 2 żółtka oraz 500 ml mleka. Do tego dodaj rozpuszczoną tabliczkę białej czekolady. Całość gotuj na średnim ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie utrzyj 150 g Kasi z 50 g cukru pudru i połącz z zimną masą budyniową. Ucieraj ok. 3 min aż krem zrobi się puszysty i udekoruj swoje babeczki.
Więcej inspiracji szukaj na www.mojeciasto.pl lub polub Kasię na Facebooku: facebook.com/kasia.moje.ciasto