DECOMORRENO
Kakao (extra ciemne)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kakao uzyskuje się z owoców kakaowca pochodzącego z tropikalnych lasów Ameryki Południowej. Większość związków w nim zawartych jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury. Z tego względu surowe kakao, które nie jest poddane działaniu obróbki termicznej, zachowuje swoje prozdrowotne wartości: zawiera więcej antyoksydantów niż czerwone wino czy zielona herbata, a także jest dobrym źródłem magnezu, żelaza, cynku, manganu, potasu, witamin z grupy B oraz błonnika. Kakao jest także bogate w tryptofan, który jest przekształcany do jednego z głównych neuroprzekaźników w naszym organizmie – serotoniny (często nazywanej także hormonem szczęścia). Jednocześnie dzięki zawartości związków takich jak teobromina, kofeina oraz anandamid kakao wykazuje efekt stymulujący, poprawiając przy tym nastrój. Zawartość związku fenyletyloaminy (PEA) w kakao podnosi poziom dopaminy w organizmie, co przekłada się na poprawę skupienia, czujności oraz samopoczucia. Na spożyciu kakao mogą skorzystać także osoby mające problem z utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi, gdyż związki w nim zawarte zmniejszają insulinooporność.
Produkt bogaty w witaminy i minerały:
100% ekologiczne, sproszkowane, surowe ziarna kakaowca
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, jaja, mleko, soja, sezam, kawałki pestek i łupin, orzeszki ziemne, inne orzechy.
Kakao (extra ciemne)
Kakao ciemne z Ghany (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Kakao ciemne z Ghany (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Kakao (extra ciemne)
Kakao w proszku BIO
Kakao naturalne (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kakao świetnie nadaje się jako dodatek do musów lub koktajli owocowych, wypieków oraz deserów. Nie powinno się poddawać go obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nim związki prozdrowotne.
HPBA Group Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Zaciszańska 9
03-284 Warszawa