KARA
Krem kokosowy (23-26% tł.) UHT
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
bez gotowania
cukier
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
rafinowany olej kokosowy
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
żelatyna
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość energetyczna | 149 kJ | 2.00% | |
Energia w 100 g 675 kJ / 161 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 136
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 144
g
24
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
polski
Krem kokosowy (23-26% tł.) UHT
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Śmietan-fix
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Pizza z szynką i pieczarkami
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku mango-ananas
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Kisiel o smaku truskawkowym
Sposób przygotowania: Przygotuj tylko: 0,4 l mleka 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka. 2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty. Do gotowego Kremu możesz dodać: (propozycje do wyboru) - 2-3 łyżeczki kakao - 2-3 łyżki masy krówkowej (kajmaku) - 2 łyżki ajerkoniaku - 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsyp do kremu i zmiksuj) - 5-6 łyżek rumu - drobno pokrojone lub zmielone orzechy - 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Krem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera to błyskawiczny wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - bez gotowania - wystarczy dodać tylko mleko - po przełożeniu ciasta kremem, podziel go aż na 24 porcje!
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem masła lub margaryny (125 g). Do wrzącej wody wsyp szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem. Dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera.