TENDER
Gulasz jagnięcy
Pulpeciki, zrazy, bitki - a wszystko to najlepiej przygotować z cielęciny. Ten rodzaj mięsa nie jest tłusty, za to bogaty w białko i witaminy z grupy B. Pomysłowe przepisy pozwalają stworzyć z niego prawdziwie wykwintne dania.
Cielęcina jest kupowana rzadziej niż drób albo wieprzowina, ale przepisów na ciekawe dania z jej wykorzystaniem mamy całe mnóstwo. Jednym z nich są pulpeciki, oblane pysznymi sosami. To wszystko podane z ziemniakami lub kaszą pęczakiem. Innym pomysłem są po prostu bitki - wysmażone w przyprawach i z dodatkiem warzyw. Cielęcinę kupimy często też jako mielone mięso, z którego upiec możemy tradycyjne, pyszne kotleciki. Aby kupić świeżą cielęcinę, zdecyduj się na zakupy przez Internet. Supermarket internetowy Frisco.pl z produktami delikatesowymi to gwarancja wysokiej jakości wszelkiego rodzaju mięs - oferujemy między innymi gicz bez kości, polędwiczki lub łopatkę. Możesz oczywiście wybrać też mielonkę, na przykład z domieszką wołowiny. Zarówno mięso cielęce, jak i wiele innych dostać możesz robiąc zakupy online, w dowolnym czasie, z dostawą bezpośrednio do Twojej kuchni.
Gulasz jagnięcy
Polędwiczki cielęce
Mięso cielęce na gulasz
Łopatka cielęca bez kości
Żeberka cielęce z kością
Gicz cielęca bez kości
Stek z udźca jagnięcego (240g-360g)