VIGO - Fermentujemy herbatę
Byliśmy zmęczeni sztucznymi napojami orzeźwiającymi, które często są mocno gazowane i wysoko słodzone. Chcieliśmy stworzyć coś orzeźwiającego i coś oferującego znacznie więcej. Dużo więcej.
Rozpoczęliśmy badanie reliktów warzelniczych naszych poprzednich pokoleń. Wróciliśmy do korzeni, wprost do naturalnych sposobów tworzenia naturalnie fermentowanych napojów.
OK, ale co to kombucha?
Kombucha to zaparzona herbata, poddana procesowi fermentacji w kontrolowanym środowisku. Głównym składnikiem procesu fermentacji jest SCOBY (grzybek japoński), składający się z wielu gatunków bakterii i drożdży
A to jest to, co stworzyliśmy
Napój z kompozycji kolonii bakteryjnej SCOBY, herbaty ziołowej i naturalnej wody źródlanej. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby VIGO spełniło nasze wysokie wymagania jakościowe, nie tracąc podczas procesu produkcji swoich wartości odżywczych – by było zdrowe i cieszyło Twoje podniebienie wyjątkowym smakiem.
VIGO jest naturalnym antyoksydantem, reguluje metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, posiada działanie detoksykujące. VIGO to świetna alternatywa dla wszystkich sztucznych lub wysoko słodzonych napojów gazowanych.