MY FOOD
Owoce morza mix 5 składników
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
danie dla 1 osoby
woda 61%
homar amerykański (Homarus Americanus) 38%
sól
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Wartość energetyczna | 1246 kJ | 15.00% | |
100 g produktu dostarcza: 356 kJ/84 kcal | |||
%RWS* | |||
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 916
Masa po odsączeniu 350
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Kanada |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Karton |
Waga brutto 946
g
1
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 1
inne
polski
Owoce morza mix 5 składników
Krewetki obrane z sosem maślano-czosnkowym
Krewetki koktajlowe 200/300 mrożone
Dorsz altantycki polędwiczki b s mrożony
Produkt (homar) gotowy do spożycia po rozmrożeniu i po usunięciu pancerza. Rozmrażać w opakowaniu w chłodziarce przez 12-14 godzin lub w temperaturze pokojowej przez 5-6 godzin lub po wyjęciu z opakowania, pod bieżącą wodą do całkowitego roztopienia lodu. W celu podania na zimno, przed spożyciem, rozmrożony produkt umieścić w osolonej wodzie i pozostawić na około 90 minut. W celu podania na ciepło rozmrożony produkt umieścić we wrzącej wodzie i ogrzewać przez około 5 minut lub w kuchence mikrofalowej ogrzewać przy mocy 600 W, około 3 minuty.
Na zimno w garnku w osolonej wodzie około 90 min W garnku we wrzącej wodzie około 5 min W kuchence mikrofalowej około 3 min
Przechowywać w lodówce (1 dzień), w zamrażarce w temperaturze -6°C (1 tydzień), -12°C (1 miesiąc), poniżej -18°C do końca daty minimalnej trwałości. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska
Porcja produktu (Homar) 350 g dostarcza: 1246 kJ 294 kcal 15% 100 g produktu dostarcza: 356 kJ/84 kcal %RWS* * RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Wyprodukowano dla: MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. ul. Szafarnia 6/32 80-755 Gdańsk Polska
MyFood
Marka | MyFood |
Homar to najszlachetniejszy gatunek skorupiaka morskiego. Jego ciemny pancerz po ugotowaniu zamienia swój kolor na czerwony. Mięso jest białe, chude, delikatne i wyjątkowo smaczne.
Metoda połowu ryb Narzędzie połowowe: pułapki, Kraj pochodzenia: Kanada
Wyprodukowano w Kanadzie. Zapakowano w Polsce.
Miejsce pochodzenia Homar złowiony w Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21)