DR. OETKER
Śmietan-fix
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bita śmietana Śnieżka Gellwe to najlepszy dodatek do deserów. Wystarczy dodać do niej mleka i w kilka minut powstaje puszysta piana o wyjątkowej konsystencji. To najchętniej wybierana bita śmietana w Polsce.
** Bita śmietana Śnieżka Gellwe** charakteryzuje się idealną słodkością i gęstością. Do przygotowania wystarczy szklanka mleka i mikser. Ma piękny biały kolor, bez dodatku sztucznych barwinków.
Bita śmietana Śnieżka Gellwe doskonale nada się do:
delikatna i puszysta na 200 ml mleka
cukier
syrop glukozowy
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
białka mleka
aromaty (zawierają mleko)
Może zawierać soję.
Wartość energetyczna | 401kJ | 5.00% | |
W 100 g po przygotowaniu: 609 kJ / 145 kcal |
Wymiar liczbowy 55
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 58
g
Średnia miara (e)
4
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g.
Śmietan-fix
Bita śmietana w sprayu
Mix do śmietany
Śnieżka oryginalna
Śnieżynka - bita śmietana w proszku bezglutenowa
Sposób przygotowania: 1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj. 2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów
Gellwe
Marka | Gellwe |
Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe
Pomysł na: Delikatny deser bananowy Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników. Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki. Słodkiego dnia :)