BAKALLAND
Mieszanka orzechów
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka keksowa Bakalland to smakowite połączenie kandyzowanych owoców egzotycznych z bakaliami. Kawałki papai, ananasa, daktyli, rodzynek i skórki pomarańczowej to zdrowa przekąska, ale także świetny dodatek do owsianki czy naleśników. Mieszanką wzbogacisz tradycyjne ciasta typu keks i udekorujesz tort.
Mieszanka keksowa Bakalland 400 g
idealna do wypieków
Dobra i polska firma
rodzynki sułtańskie 40 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
skórka pomarańczowa kandyzowana 30 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
daktyle krojone 15 % (daktyle 98 %, mąka ryżowa)
papaja kandyzowana 10 % (papaja 62 %, cukier)
ananas kandyzowany 5 % (ananas 51 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, orzeszki ziemne, mleko, soję oraz nasiona sezamu.
konserwanty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Wymiar liczbowy 400
Bag | Not Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
g
Średnia miara (e)
Mieszanka orzechów
Mieszanka bakaliowa żurawina nerkowiec migdał
Najniższa cena: 9,99 zł
25% taniej
Mieszanka keksowa
Najniższa cena: 15,99 zł
Mieszanka nasion - słonecznik, dynia, orzechy pinii
Mix owoców suszonych (wiśnia żurawina miechunka rodzynki)
Mieszanka studencka
Mieszanka orzechów
Orzechy nerkowca
Najniższa cena: 6,65 zł
2% taniej
Orzechy pistacjowe
Najniższa cena: 7,25 zł
0% taniej
Pistacje prażone
Najniższa cena: 18,19 zł
Granola 5 bakalii
Najniższa cena: 7,02 zł
0% taniej
Chrupiąca sałatka - prażony mix (słonecznik, dynia, pinia)
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Orzechy makadamia
Najniższa cena: 11,75 zł
Morele suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 7,99 zł
31% taniej
Rodzynki sułtańskie
Najniższa cena: 4,85 zł
Śliwki suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Kids Baton zbożowy kakao & mleko
Najniższa cena: 1,00 zł
0% taniej
Żurawina (całe owoce)
Najniższa cena: 5,75 zł
Orzechy laskowe
Najniższa cena: 7,79 zł
Baton pistacjowy z miodem i solą morską
Najniższa cena: 2,79 zł
0% taniej
Pestki dyni łuskane
Najniższa cena: 5,79 zł
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 17,29 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Bakalland
Marka | Bakalland |
Green Dot
Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter pięciu najwyższej jakości bakalii, m. in. rodzynkom, skórce pomarańczowej oraz kandyzowanemu ananasowi w kostce. Dzięki nim każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem. Mieszankę keksową można stosować w tradycyjnych słodkościach, takich jak świąteczne bogate keksy, babki lub apetyczne rolady. Idealnie sprawdzi się również jako składnik i dekoracyjny dodatek do wypieków, na przykład nowoczesnych babeczek czy ciast biszkoptowych.
Wystarczy tylko chwila, by sięgnąć po małe przyjemności. Wcześniej jednak długo i starannie wyszukujemy najdoskonalsze owoce i orzechy, wybierając je z najlepszych zbiorów na świecie. Dzięki temu Bakalland od lat słynie z jakości, a ty możesz rozkoszować się bogactwem naturalnych smaków!
Wspieramy Ukrainę
Keks. Przygotuj: 400 g Mieszanki keksowej Bakalland, 175 g margaryny do pieczenia, 150 g cukru, 4 jaja, 300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Delecta, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Do lukru: 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wody. Nastawić piekarnik na 180 °C. Odsypać ok. 50 g mieszanki keksowej do dekoracji. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy, dodać śmietanę. Ucierać, aż ciasto będzie jednolite. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dodać mieszankę keksową i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy keksowej (dł. ok. 35 cm). Piec w temperaturze 180 °C przez ok. 60 min (przed wyjęciem ciasta sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone a w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o ok. 5 min). Przygotować lukier: wymieszać cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Polać nim powierzchnię ciasta i posypać odłożoną mieszanką keksową.