FORMAGIA
Ser Gorgonzola DOP
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Gorgonzola D.O.P Biraghi to miękki serek pleśniowy z pasteryzowanego mleka krowiego. Charakteryzuje się bardzo wyrazistym smakiem, który na pewno spodoba się wszystkim miłośnikom serów. Stanowi idealny dodatek do sałatek, choć pyszny jest również jako osobna przekąska.
Ser Gorgonzola można wykorzystywać w codziennej kuchni. Często bywa dekoracją do potraw, choć idealnie nadaje się również jako dodatek do czerwonego wina. Ser charakteryzuje się nieco gorzkawym smakiem, który idealnie komponuje się z aromatem półwytrawnego alkoholu.
Pleśniowy ser Gorgonzola - dlaczego warto go wybrać:
pasteryzowane MLEKO KROWIE
sól
podpuszczka cielęca
pleśń, Penicillium Roqueforti
Zawartość tłuszczu 27 %
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Tacka |
Waga brutto 112
g
Średnia miara (e)
Ser Gorgonzola DOP
Ser Gorgonzola piccante D.O.P.
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Ser tarty Gran Biraghi (typu Grana Padano)
Ser Gran Ricotta (super cremosa)
Przechowywać w temp.: +1°C / +4°C
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 4
ul. Szyszkowa 35/37 02-285, Warszawa
Wyprodukowano i zapakowano przez: Biraghi S.p.A. Via Cuneo 1, 12030, Cavallermaggiore (CN), Włochy
Jansen sp. z o.o. sp. k., ul. Szyszkowa 35/37 02-285, Warszawa
Biraghi
Marka | Biraghi |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu