CASTELLO
Ser pleśniowy Creamy Blue
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Roquefort nazywany jest we Francji królem serów. W 1925 roku jako pierwszy we Francji otrzymał status AOC.
Jest jednym z trzech najlepszych i najbardziej uznawanych serów pleśniowych na świecie.
Wilgotny, miękki miąższ w kolorach kości słoniowej i niebieskim kruszy się pod naciśnięciem palca.
Roquefort dojrzewa w jaskiniach o odpowiedniej wilgoci i temperaturze. Produkowany jest z niepasteryzowanego mleka owczego.
surowe mleko owcze
sól
bakterie fermentacji mlekowej
podpuszczka
Penicillium roqueforti
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Francja |
Typ | Opakowanie plastikowe |
Waga brutto 124
g
Średnia miara (e)
polski
Ser pleśniowy Creamy Blue
Ser z niebieską pleśnią kremowy
Ser z niebieską pleśnią wyrazisty
Ser Camembert Royal
Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 6
ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Wyprodukowano na zlecenie Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Société
Marka | Société |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Wyprodukowano we Francji