HORTEX
Barszcz ukraiński mrożony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
poleca: Fundacja Klubu Szefów Kuchni
gotowe w ok. 10 min
buraki ćwikłowe 40%
pomidor
kapusta biała
fasola szparagowa
marchew
seler
cebula
Wartość energetyczna | 220 kJ | 3.00% | |
w 100 g: 146 kJ / 35 kcal | |||
RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Woreczek |
Waga brutto 462
g
Średnia miara (e)
3
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
inne
polski
Barszcz ukraiński mrożony
Barszcz ukraiński
Włoszczyzna paski mrożona
Fasolka zielona szparagowa mrożona
Zupa kalafiorowa z koperkiem mrożona
Kalafior mrożony
Zamrożony produkt wsypać do ok. 1,5 l wywaru z mięsa bądź kostki rosołowej. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości przez ok. 7-10 min.
Spożywać po obróbce termicznej.
Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Warunki przechowywania przez konsumenta: * -6°C - do 1 tygodnia ** -12°C - do 1 miesiąca *** -18°C - do daty podanej na opakowaniu
ul. Kard. St. Wyszyńskiego 52 88-320 Strzelno
Jedna porcja (150 g) dostarcza: 220 kJ 52 kcal 3%* w 100 g: 146 kJ / 35 kcal * RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o., ul. Kard. St. Wyszyńskiego 52 88-320 Strzelno www.oerlemans-foods.pl
Oerlemans
Marka | Oerlemans |
Podmarka Kuchnia eksperta
Polecamy inne produkty! Oerlemans Kuchnia eksperta Wiśnie Oerlemans Kuchnia eksperta Groszek zielony Oerlemans Kuchnia eksperta Mieszanka chińska Oerlemans, jako dbający o swoich konsumentów producent mrożonych warzyw i owoców, zgodnie z obowiązującymi praktykami produkcji, szczególną uwagę zwraca na jakość, przygotowanie i pakowanie swoich produktów. Dlatego, jeżeli mają Państwo jakieś uwagi czy pytania, prosimy o kontakt.
Przepisy eksperta Barszcz ukraiński z wołowiną Lista składników - barszcz ukraiński 450 g - szponder wołowy 0,5 kg - 2 l wody - liść laurowy - ½ cebuli - ząbek drobno pokrojonego czosnku - przecier pomidorowy 50 g - cukier 40 g - ocet 25 ml - świeżo pokrojona natka pietruszki Porcja dla 4 osób Dokładnie wymyć mięso pod bieżącą wodą. Podpiec połówkę cebulki na ogniu. We wrzącej wodzie sparzyć mięso. W nowej wodzie (2 l) gotować na małym ogniu mięso z cebulą, czosnkiem, liściem laurowym przez 1,5 godziny do uzyskania miękkości mięsa. Następnie wyjąć mięso z rosołu na talerz, a do wywaru wsypać wszystkie warzywa oraz przecier pomidorowy. Zagotować. Gdy warzywa będą miękkie doprawić do smaku. Można utrwalić kolor octem i cukrem. Barszcz posypać pokrojoną pietruszką i ewentualnie podawać z łyżką kwaśnej śmietany oraz mięsem wołowym na talerzu.