WINIARY
Sos śmietanowy z nutą Curry
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
z Wami ponad 40 lat
polski smak
bez konserwantów
mąka PSZENNA
koncentrat pomidorowy (21%)
sól
cukier
cebula (6,3%)
tłuszcz palmowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
czosnek (1,5%)
przyprawy: papryka słodka, pieprz, gałka muszkatołowa
aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ)
zamiennik soli^
zioła: natka pietruszki, oregano
maltodekstryna
sok z czerwonego buraka
kwas: kwas cytrynowy
Może zawierać mleko, jaja i seler.
Sztuczne konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 43
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 50
g
Średnia miara (e)
polski
Sos śmietanowy z nutą Curry
Sos śmietanowy z zielonym pieprzem
Sos śmietanowo-koperkowy
Kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą
Zupa kurkowa po podlasku (z prażoną cebulką i szczypiorkiem)
Rosół z włoszczyzną i natką pietruszki
Barszcz czerwony z majerankiem
Sposób przygotowania 1. Zawartość torebki wsyp do 1,5 szklanki zimnej wody i dokładnie wymieszaj. 2. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut mieszając. Udekoruj bazylią.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
1 porcja** zawiera: 140 kJ 35 kcal 2%* w 100 ml: 190 kJ / 45 kcal ^Z naturalnej mineralnej soli potasowej. *% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja = 75 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 5 porcji sosu.
Unilever Polska Sp. z o.o. ul. Domaniewska 49 02-672 Warszawa
Amino
Marka | Amino |
Amino - kuchnia polska Bez konserwantów Sosy Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych. Zgodnie z prawem do tego typu produktów nie powinno dodawać się substancji konserwujących.