Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kalmary patagońskie mają charakterystyczny smak, który jest trudny do porównania z innymi owocami morza. Ich mięso jest delikatne i o lekko słodkawym smaku, co czyni je idealnym składnikiem wielu potraw.
*Obszar połowu : FAO 41, Ocean Atlantycki, południowo – zachodni
*Produkt surowy. Do spożycia po obróbce termicznej.
**Sposób pakowania: Skin-Pack (polega na przytwierdzeniu towaru do zadrukowanego blistra (tacki) poprzez zgrzanie ich folią. Folia ściśle przylega do pakowanego towaru, tworząc przezroczystą „skórę”
***Zabezpieczone technologią CRYO.
**** Towar rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Kałamarnica patagońska, woda, sól, regulator kwasowości: E-330, E-331
Zawiera mięczaki.
Może zawierać ryby i/lub skorupiaki.
Warunki przechowywania: 0-2°C
Produkt do spożycia po obróbce termicznej.