DELECTA
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,79 zł
5% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto leśny mech Delecta to wyjątkowe ciasto z dodatkiem szpinaku, które dzięki gotowej mieszance szybko, łatwo i z sukcesem upieczesz w domu. Zawartość pudełka wystarczy zmieszać z jajkami, wodą i olejem, upiec, przełożyć kremem i udekorować czerwonymi owocami. Smak i efekt wizualny zachwyci domowników.
Ciasto leśny mech Delecta 410 g
wyjątkowe połączenie
pyszny i delikatny
orzeźwiająca nuta
bez tłuszczów utwardzonych
Ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany); szpinak liofilizowany 1,2 %; mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin
Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Barwniki | Zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Opakowanie zawiera:
340 g mieszanki do ciasta
70 g mieszanki do masy śmietanowej
Wymiar liczbowy 410
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 470
g
16
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1244 g produktu po przygotowaniu (16 porcji).
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,79 zł
5% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,75 zł
18% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Wielkanocne marzenie - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Słoneczna łąka - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,79 zł
5% taniej
Ekstrakt naturalny - amaretto typu włoskiego
Najniższa cena: 6,15 zł
19% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Kisiel o smaku owoców leśnych
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Cukier ze skórką cytrynową
Najniższa cena: 1,75 zł
23% taniej
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Kisiel o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
Do ciasta/ For cake:
• 3 jaja/ 3 eggs
• 50 ml wody/ 50 ml of water
• 100 ml oleju/ 100 ml of oil
Do masy śmietanowej/ For cream filling
• 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł./ 500 ml of cream 30% fat
• 100 ml przegotowanej zimnej wody/ 100 ml of boiled cold water
Ciasto/ Cake:
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia./ Grease and flour round baking pan of diameter approx. 24 cm.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem./ In a deep bowl stir together eggs with water and oil.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180 ºC bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). / Turn the oven on, set the temp. to 180ºC without thermocirculation (mixing time equals the heating time of the oven).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy./ Add the content of the cake sachet and mix on the highest speed for about 5 minutes. Pour the dough into prepared baking pan.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180ºC ok. 30 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone)./ Place the pan in the oven and bake for about 30 minutes at 180ºC.
6. Po upieczeniu i wystudzeniu odkrój 0,5 cm od góry ciasta i pokrusz./ After cooling, cut 0,5 cm from the top and crumble.
Masa śmietanowa/ Cream filling:
1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę./ Pour a cold dairy cream to a high bowl.
2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji./ Whisk on the highest speed until almost the stiff consistency is achieved.
3. Do średniej miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min. Dodaj do ubitej śmietanki i miksuj przez kolejne 0,5 min./ Pour cold water into a medium bowl, add the content of the filling sachet and mix for 0,5 min. Add to the whipped cream and mix for another 0,5 min.
Składanie ciasta/ Cake composition:
1. Na dolną warstwę ciasta wyłóż masę śmietanową, posyp wierzch poruszonym ciastem, lekko dociśnij./ On the bottom of the cake pour on the cream filling, sprinkle with crumbled cake, push gently.
2. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia./ Place the cake in the refrigerator for at least 2 hours.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Wypróbuj Delecta Krówka
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.
Przygotuj: Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody, 100 ml oleju rzepakowego Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 5 min. 3. Gotową masę przełóż do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35-40 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). 4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odkrój 0,5 cm od góry i pokrusz. 5. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę (ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej konsystencji). 6. Do miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min. 7. Przygotowaną masę dodaj do ubitej śmietany, miksuj przez kolejne 0,5 min, a następnie wyłóż na warstwę ciasta. 8. Wierzch posyp odłożonym pokruszonym ciastem, lekko dociśnij. 9. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.