PRYMAT
Majeranek suszony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek suszony Prymat to bardzo aromatyczna przyprawa wykorzystywana głównie do dań kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do ciężkostrawnych posiłków, czyli tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Bardzo często mylona jest z oregano, nie tylko ze względu na wygląd, ale również smak i zapach. Nic w tym dziwnego, biorąc pod uwagę, że rośliny te wywodzą się z tej samej rodziny. Dodatek majeranku w potrawie sprawia, że nabiera ono delikatnego smaku z wyczuwalną orzeźwiającą nutą. W formie suszonej można dodawać zarówno na początku, jak i pod koniec gotowania. Majeranek suszony świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni włoskiej. Wspaniale komponuje się z dodatkiem pieczonych warzyw, np. ziemniaków, marchewki, selera czy innych warzyw korzeniowych. W kuchni polskiej trudno nam sobie wyobrazić tradycyjny, wielkanocny żurek bez jego dodatku.
dużo się opłaca! XL
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Majeranek suszony
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne
Wymiar liczbowy 23
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Majeranek suszony
Majeranek suszony
Majeranek suszony
Majeranek otarty
Majeranek BIO
Cynamon mielony
Goździki całe
Imbir mielony
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,39 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 8,65 zł
Musztarda bardzo ostra
Najniższa cena: 2,49 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,85 zł
Oregano suszone
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz ziołowy mielony
Papryka słodka mielona XL
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Majeranek ma przyjemny ziołowy aromat. Świetnie sprawdza się w typowych daniach polskiej kuchni. Dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak. Pasuje do: - sosów - sałatek - fasoli - żurku i barszczu białego Nietypowe zastosowanie: Majeranku suszonego nie może zabraknąć w wegańskim „smalcu" z fasoli.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl