PRESIDENT
Twaróg Sernikowy (wiaderko)
Najniższa cena: 8,99 zł
22% więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurski specjał – pyszny tradycyjny twaróg wyrabiany z najlepszego mleka od krów wypasanych na czystych łąkach Warmii i Mazur. Gładka, aksamitna konsystencja.
Doskonały do klasycznych serników i innych wypieków z serem. Podany w wygodnym wiaderku. Idealna porcja na rodzinny deser.
doskonały do serników na zimno, naleśników i innych wypieków
polskie z natury
bez GMO - z polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO
mleko
kultury bakterii mlekowych
Składniki modyfikowane genetycznie | Nie zawiera |
zawiera: mleko
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Opakowanie |
Waga brutto 1046
kg
Twaróg Sernikowy (wiaderko)
Najniższa cena: 8,99 zł
22% więcej
Smarowaniec Kremowy na Sernik
Twaróg śmietankowy
Twaróg sernikowy mielony
Twaróg sernikowy 18% (wiaderko)
Maślanka Mrągowska naturalna
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser żółty Gouda (plastry)
Najniższa cena: 14,99 zł
Ser żółty Królewski z Kolna (plastry)
Najniższa cena: 15,49 zł
Jogurt jagodowy
Najniższa cena: 1,21 zł
Ser żółty Salami (plastry)
Najniższa cena: 14,99 zł
Jogurt brzoskwiniowy
Najniższa cena: 1,21 zł
Jogurt wiśniowy
Najniższa cena: 1,21 zł
Ser żółty Złoty Mazur (plastry)
Najniższa cena: 15,49 zł
Jogurt truskawkowy
Najniższa cena: 1,21 zł
Ser Salami w plastrach
Ser Gouda w plastrach
Ser Tylżycki w plastrach
Ser Gouda w plastrach bez laktozy
Ser Edamski w plastrach
Ser Mozzarella (plastry)
Ser Gouda w kawałku
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 8
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Radomiu ul. Toruńska 6 26-600 Radom
1180 ml
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Radomiu ul. Toruńska 6, 26-600 Radom, www.mlekpol.com.pl
Mlekpol
Marka | Mlekpol |
Sernik na zimno Składniki na spód: - 180 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych w czekoladzie - 60 g masła Łaciate Roztopić masło Łaciate, dodać ciastka i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego - 250 ml śmietanki Łaciata 36%, schłodzonej - 4 łyżki cukru pudru - 40 g żelatyny w proszku (10 łyżeczek) + około 70 ml zimnej wody Żelatynę w proszku zalać zimną wodą (tylko do jej pokrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika i pozostawić do przestudzenia. Śmietankę Łaciata 36% ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Cały czas miksując, dodać Twaróg Sernikowy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać płynną, przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksować. Na masę ciasteczkową w tortownicy wylać masę serową. Włożyć do lodówki, aby stężała. Frużelina wiśniowa: - 350 g wiśni świeżych lub mrożonych bez pestek - 2 łyżeczki żelatyny w proszku (8 g) - 3 łyżki cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę w proszku zalać 4 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. W garnku wymieszać owoce z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Dodać cytrynę, wodę z mąką, dobrze wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących owoców, wymieszać. Podgrzać na palniku do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z palnika, pozostawić frużeliną do wystudzenia (nie pozwalamy jej stężeć). Na masę serową wyłożyć gęstniejącą wiśniową frużelinę, schłodzić w lodówce.
Wyprodukowano w Polsce