Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku/ Cake mix for home baking.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesame seeds.
12 szt.
prosty skład
nie zawierają konserwantów
mąka pszenna
cukier
drożdże piekarskie w proszku 2,9 %
sól
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 340
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 354
g
12
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 650 g produktu po przygotowaniu (12 porcji).
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis Przygotuj: Do ciasta: 1 jajo, 150 ml ciepłego mleka, 50 g masła lub margaryny Do nadzienia: 50 g masła lub margaryny, 50 g cukru, 5 g cynamonu Sposób przygotowania: Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki). Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości). Przygotuj nadzienie: masło, cukier i cynamon ucieraj łyżką do uzyskania jednolitej masy. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/ stolnicę i rozwałkuj na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 45 cm, posmaruj nadzieniem całe ciasto. Zwiń jak roladę (w rulon), pokrój ostrym nożem na 12 równych części, umieść w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Wstaw ślimaczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180°C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania ślimaczków). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180°C piecz ok. 23 min - do zarumienienia. Ślimaczki drożdżowe inaczej... Zamiast cynamonowego nadzienia możesz użyć: 4-5 łyżek ulubionej marmolady Nadzienia serowego: 300 g sera białego mielonego, 30 g cukru waniliowego, 30 g cukru, 1 żółtko - wszystko wymieszaj razem do uzyskania gładkiej konsystencji. Nadzienia budyniowego z rodzynkami: budyń waniliowy lub śmietankowy 40 g, 30 g cukru, 350 ml mleka, 50 g rodzynek. Budyń ugotuj w 350 ml mleka z cukrem. Do gorącego budyniu dodaj rodzynki. Odstaw do ostygnięcia 4-5 łyżek kremu czekoladowo orzechowego
Delecta
Marka | Delecta |
Podmarka Takie to proste
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków