DELECTA
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku/ Cake mix for home baking.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesame seeds.
12 szt.
prosty skład
nie zawierają konserwantów
mąka pszenna
cukier
drożdże piekarskie w proszku 2,9 %
sól
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 340
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
g
12
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 570 g produktu po przygotowaniu (12 porcji).
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,75 zł
18% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Wielkanocne marzenie - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Słoneczna łąka - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Cukier ze skórką cytrynową
Najniższa cena: 1,75 zł
23% taniej
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,75 zł
18% taniej
Kisiel o smaku owoców leśnych
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
DO CIASTA/ FOR CAKE:
1 jajo/ 2 eggs
150 ml mleka/ 150 ml of milk
50 g roztopionego masła/ 50 g of melted butter
GLAZURA:
15g masła/ 15 g butter,
10g miodu/ 10 g honey
1.Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki) / Pour the contents of the bag into a deep bowl, add the egg, butter and milk. Mix at high speed for 3 minutes (augers).
2.Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 minut ( do podwojenia objętości)./ Set aside in a warm place for about 60 minutes (until double in volume).
3.Ciasto wyłóż na oprószony mąką blat/ stolnicę. Uformuj wałek i podziel go na 12 części. Uformuj bułeczki i umieścić w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia się połączą). / Place the dough on a floured surface / board. Make a roll and divide into 12 parts. Shape the buns and place them in a 25 x 30 cm tin, lined with paper, at short intervals (they will merge during baking).
4.Wyrośnięte bułeczki, wstaw do zimnego piekarnika, piecz około 20 – 23 minut w temperaturze 180°C / Risen rolls, put in a cold oven, bake for about 20 - 23 minutes at 180 ° C
5.Składniki na glazurę umieść w garnuszku, roztop, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź / Put the ingredients for the glaze in a pot, melt, mix, remove from the burner, cool slightly
6.Wyjmij bułeczki z piekarnika, Jeszcze gorące posmaruj glazurą maślano– miodową. / Take the buns out of the oven and brush them with the butter and honey glaze while still hot. Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości./
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Podmarka Takie to proste
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Nasz przepis na słodkie bułeczki Przygotuj: Do ciasta: 1 jajo, 150 ml mleka, 50 g masła lub margaryny Do glazury: 15 g masła lub margaryny, 10 g miodu Sposób przygotowania: Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajo, masło i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min (mieszadła świderki). Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości). Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat/ stolnicę. Przygotuj wałek z ciasta i podziel go na 12 równych części. Uformuj okrągłe bułeczki i ułóż je w formie o wymiarach 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki ułóż w niedużych odstępach od siebie (podczas pieczenia połączą się). Wstaw bułeczki do zimnego piekarnika. Nastaw piekarnik na 180 °C (czas nagrzewania piekarnika będzie czasem wyrastania bułeczek). Od momentu całkowitego nagrzania piekarnika do 180 °C piecz ok. 23 min - do zarumienienia. Składniki na glazurę umieść w rondelku, rozpuść, wymieszaj, zdejmij z palnika, lekko przestudź. Wyjmij bułeczki z piekarnika, jeszcze gorące posmaruj glazurą maślano-miodową. Słodkie bułeczki inaczej... Bułeczki doskonale smakują Z powidłami śliwkowymi: z każdej z 12 części uformuj kulkę, spłaszcz ją. Na środku połóż łyżeczkę powideł i zawiń boki ciasta tworząc bułeczkę. Z kruszonką: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g) i 35 g masła. Zagnieć mąkę i cukier z miękkim masłem, rozkrusz. Posyp bułeczki kruszonką. Z rodzynkami: 100 g rodzynek namocz w gorącej wodzie. Odsącz na sitku, przesyp 1 łyżką mąki pszennej, dodaj do wyrośniętego ciasta i chwilę zagnieć. Z czekoladą: 100 g kropli czekoladowych (dropsy) lub posiekanej czekolady (mlecznej lub gorzkiej). Do wyrośniętego ciasta dodaj krople czekoladowe lub posiekaną czekoladę i chwilę zagnieć.