WINIARY Pomysł na...
Sycący kapuśniak 42g
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Vegeta Natur Fix do kurczaka/bakłażana w sosie włoskim z mozarellą
wyprodukowano z naturalnych składników
fix na dwa sposoby - wegetariański lub mięsny
bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów
suszone warzywa 36,1 % (pomidory 22 %, cebula, korzeń SELERA, czosnek)
sól
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
cukier
słodka czerwona papryka
zioła 2,9 % (bazylia 1,1 %, oregano, tymianek 0,4 %, natka pietruszki, rozmaryn)
czarny pieprz 0,3 %
MOŻE ZAWIERAĆ GLUTEN, MLEKO I JAJA.
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 35
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
3
3 porcje
Sycący kapuśniak 42g
Bulion warzywny (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Rosół drobiowy (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Rosół wołowy (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa w płynie (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa warzywna do potraw
Przyprawa do ziemniaków z ziołami
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do mozarelli i pomidorów
Przyprawa do frytek i chipsów
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa
PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja
Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl
Vegeta
Marka | Vegeta |
Podmarka Natur
Odpowiedni dla wegetarian
Danie mięsne Kurczak w sosie włoskim z mozzarellą Dodaj: 400 g piersi z kurczaka, 2 kulki mozzarelli (ok. 200 g), 50 ml śmietanki, 50 ml passaty Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka pokroić na kotlety o grubości ok. 1 cm. Rozgrzać patelnię i obsmażyć kotlety przez kilka minut z każdej strony. Zawartość opakowania wymieszać ze śmietanką i 200 ml wody. Dodać do kurczaka i gotować na małym ogniu przez 8 minut. Pokroić mozzarellę w plastry i ułożyć po jednym plastrze na każdym kawałku kurczaka. Przykryć i dusić przez 1 minutę. Rekomendacja Vegety: Danie podawać z ryżem lub makaronem. Na mozzarellę można dodać plaster pomidora. Posypać świeżą bazylią, oregano. Danie wegetariańskie Bakłażan w sosie włoskim z mozzarellą Dodaj: 2 bakłażany, 2 kulki mozzarelli (ok. 200 g), 1 pomidor, 50 ml śmietanki, 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Bakłażany podzielić na połówki i wydrążyć. Zawartość opakowania wymieszać z 200 ml wody i śmietanki. Do miąższu z bakłażanów dodać drobno pokrojonego pomidora, czosnek i połowę przygotowanego sosu. Przygotowaną masą wypełnić bakłażany. Ułożyć w naczyniu do pieczenia, na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli, zalać pozostałą mieszanką sosu. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku można dodać pieprz cayenne. Bakłażana można pokroić w grubsze plastry, przykryć plastrem mozzarelli i pomidora, posypać świeżą bazylią.