Jogurt Probiotic zawiera unikalną kompozycję aż 7 kultur bakteryjnych: Lactobaccillus rhamnosus Lactobaccillus paracacei Streptococcus thermophilus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium lactis Propionibacterium freudenreichii subsp. shermaniiProdukt rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
mleko pasteryzowane odtłuszczone, mleko w proszku odtłuszczone, kultury bakterii jogurtowych, kultury bakterii fermentacji mlekowe
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
126.00 kJ
1.5%
Wartość energetyczna (kcal)
30.00 kcal
1.5%
Białko (g)
3.10 g
6.2%
Węglowodany (g)
4.50 g
1.7%
w tym cukry (g)
4.50 g
5.0%
Tłuszcz (g)
0.00 g
0.0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00 g
0.0%
Błonnik (g)
0.00 g
sód
0.06 g
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.