Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Medaliony wołowe eye
round Black Angus – Jakość amerykańskiej
wołowiny jest tak wysoka, że nawet z ligawy (elementu przeznaczonego
najczęściej do duszenia i długiego gotowania) można przyrządzić soczystego
steka.
Steku z ligawy nie powinno się zbyt długi czas trzymać na ogniu, ponieważ może stracić swoje walory i stać się zbyt suchy. Polecamy, żeby przed przygotowaniem go zamarynować, aby wzbogacić jego smak. Jeśli dodamy do marynaty kwaśnego soku np. z cytryny lub limonki po kilku godzinach będzie jeszcze bardziej kruchy. Ewentualnie można go delikatnie rozbić.
Męso wołowe 100%
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | ||
Tłuszcz (g) | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | ||
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | ||
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |