WINIARY
Sos pieczarkowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sos pieczarkowy Kucharek doskonale nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. Idealnie komponuje się z polskimi, tradycyjnymi potrawami takimi jak: pulpeciki, kotlety mielone, gołąbksi, placki ziemniaczane, czy kopytka. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać go do naleśników przygotowanych na słono, makaronu, zapiekanki ziemniaczanej czy też risotto. Jak widać możliwości zastosowania sosu pieczarkowego Kucharek jest wiele, a efekt finalny zawsze zadowoli Cię wspaniałym smakiem! Sprawdź również inne propozycje podania na odwrocie saszetki.
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
mąka pszenna
skrobia
sól
śmietanka w proszku (9,5%) (zawiera mleko, laktozę)
pieczarka suszona (3,8%)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cebula
koncentrat soku pieczarki (1,7%)
czosnek
natka pietruszki
pieprz czarny
aromaty
aromat naturalny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 28
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 32
g
polski
Sos pieczarkowy
Przyprawa do potraw
Rosół z kury (18 kostek)
Rosół drobiowy z włoszczyzną (6 kostek) bezglutenowy
Włoszczyzna suszona
Bulion warzywny (6 kostek) bezglutenowy
Rosół wołowy (6 kostek) bezglutenowy
Barszcz czerwony
Przygotuj klasyczny sos pieczarkowy w 1 minutę Krok 1 Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając. Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat Sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl
Kucharek
Marka | Kucharek |
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również sos: z kaparami i boczkiem Składniki: - 1 cebula - 4 plasterki chudego boczku - 1 ząbek czosnku - kilka listków natki pietruszki - 1 łyżka Kaparów Smak Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i podsmaż razem w rondelku. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek. Pod koniec dodaj kapary i posiekaną natkę pietruszki. z pomidorami i bazylią Składniki: - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 2 pomidory - 1 pęczek bazylii - 1 łyżka tartego sera parmezan Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem na oliwie. Po minucie dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory i całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek. Pod koniec gotowania dodaj parmezan i bazylię. z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Składniki: - 1 cebula - 50 g sera z niebieską pleśnią - 6 Suszonych pomidorów Smak Na 2 łyżkach oliwy z suszonych pomidorów podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokruszony ser pleśniowy i pokrojone w paski pomidory. Po 2 minutach całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek i dokładnie wymieszaj.