LAZUR
Ser pleśniowy, błękitny
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
LAZUR ser pleśniowy błękitny - tradycyjny ser typu bleu z mleka pasteryzowanego. W smaku jest dość ostry i lekko słonawy z grzybowym finiszem długo utrzymującym się na języku. Jest doskonałym uzupełnieniem potraw mięsnych, a także sałatek. Pasuje także do pizzy oraz wielu zapiekanek. Na bazie sera pleśniowego Lazur można przygotować przepyszny sos do steków. W połączeniu ze szpinakiem, makaronami oraz grzybami smakuje świetnie, a na desce serów i wędlin będzie się dodatkowo prezentował bardzo efektownie. Ten ser pleśniowy w akompaniamencie czerwonego wina (najlepiej wytrawnego) smakuje jeszcze lepiej. Sery pleśniowe są dobrym źródłem energii ze względu na swoją wartość kaloryczną.
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Ser pleśniowy, błękitny
Ser pleśniowy, złocisty
Ser pleśniowy, turkusowy
Ser pleśniowy, srebrzysty
Ser pleśniowy, błękitny
Ser pleśniowy, złocisty
Ser pleśniowy, turkusowy
Ser pleśniowy, srebrzysty
Przechowywać w temperaturze 1-6°C.