Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wadowickie Kremówki Papieskie kremówki to ulubione ciasto wszystkich Polaków. Dzięki Gellwe można go upiec już w domu. Wyjątkowy i niepowtarzalny smak kremówek to zasługa Oryginalnej Wadowickiej Receptury, stworzonej z mistrzem cukiernictwa z Wadowic. Ta receptura gwarantuje smak prawdziwej wadowickiej kremówki oraz pewność, że za każdym razem wypiek będzie udany. Z opakowania wychodzi aż 15 dużych kremówek. Mieszanki do wypieku ciasta i przygotowania kremu zostały stworzone na bazie najwyższej jakości surowców. Zgodnie z prawem nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.
w środku: ciasto i krem
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
mąka pszenna
cukier
skrobie
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki: karoteny, kurkumina
Może zawierać soję i mleko.
Wartość energetyczna | 982kJ | 12.00% | |
W 100 g po przygotowaniu: 1118 kJ / 267 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Barwniki sztuczne | Nie zawiera |
Orzechy laskowe | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Pszenica | Zawiera |
Opakowanie zawiera:
240 g mieszanki do przygotowania ciasta
210 g mieszanki do sporządzenia kremu
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 504
g
Średnia miara (e)
15
Ciasto można podzielić na 15 porcji
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 211
Wymagana szerokość na półce 144
Wymagana głębokość na półce 48
Wysokość 211
Szerokość 144
Głębokość 48
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Lista zakupów: 3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna Przygotuj Do sporządzenia: Ciasta: 3 jajka, Kremu: 3/4 litra (750 ml) mleka, 150 g miękkiego masła lub margaryny Ponczu: 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, 1 łyżeczkę cukru, sok z ¼ cytryny 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu). 2. Przygotuj krem Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki.
ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Gellwe
Marka | Gellwe |
Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Krakowskiej Pracowni Pyszności Gellwe, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe, cała przyjemność po Twojej stronie!
www.gellwe.pl
Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka Do kremu: - 750 ml mleka, - 200 g miękkiego masła. Do ponczu: - 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, - 1 łyżeczkę cukru, - 2-3 łyżki soku z cytryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 28 cm 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubij jajka, stopniowo wsypuj mieszankę do wypieku ciasta i miksuj około 4-5 minut na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Gotową masę przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez około 25 minut. 2. Przygotuj krem Z 750 ml mleka odlej szklankę, przelej do większego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Odsuń mleko z palnika, wlej rozrobiony proszek i zagotuj ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostaw do wystudzenia. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe! Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasącz według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i 2-3 łyżek soku z cytryny. Rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki. Gotową Kremówkę przed podaniem posyp Cukrem pudrem Gellwe. Pomysł na: Kremówki z bitą śmietaną 500 ml schłodzonej śmietanki o zaw. tł. 30 % lub 36 % ubijaj przez chwilę mikserem. Wsyp 2 saszetki Śmietanexu Gellwe i kontynuuj ubijanie do uzyskania sztywnej konsystencji. Na krem budyniowy wyłóż ubitą śmietanę i przykryj drugą połową biszkoptu. Gotowe ciasto włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj Cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :)
Oryginalne Wadowickie Kremówki Papieskie