Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Panierowane kalmary to jeden z najpopularniejszych śródziemnomorskich przysmaków, znany na całym świecie pod nazwą "calamares a'la romana". Jest to jednocześnie jedna z najsmaczniejszych przekąsek w kategorii panierowanych owoców morza. Nadążając za najnowszymi tendencjami i trendami żywieniowymi PESCANOVA opracowała ten produkt na nowo, używając panieru na bazie mąki PSZENNEJ i KUKURYDZIANEJ, stworzyła danie będący doskonałym rozwiązaniem dla smakoszy owoców morza.Delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonawym smaku, jest bogatym źródłem składników odżywczych, w tym łatwo przyswajalnego białka.
Proste w przygotowaniu, są najsmaczniejsze z piekarnika (bez dodatku tłuszczu!) lub przygotowane na patelni.
kałamarnica Humboldta (mięczaki) 40%, mąka pszenna i kukurydziana, olej słonecznikowy, woda, mąka pszenna, skrobia, sól, dekstroza kukurydziana, cukier, substancje zagęszczające (karagen, guma guar) i substancje spulchniające (soda oczyszczona, difosforany
Produkt może zawierać: MĄCZAKI oraz śladowe ilości RYB, MLEKA oraz JAJ.
Produkt głęboko mrożony.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
PESCA NORD Sp. z o.o.
ul. Św. Ducha 5a/9
70-205 Szczecin