BIG NATURE
Cukier kokosowy BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku palmy kokosowej, z którego odparowano wodę. Posiada głęboki, brązowy kolor oraz intensywny karmelowy zapach. Jest mniej słodki niż biały cukier, a dodany do potraw nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Jest bogaty w składniki odżywcze, m.in. witaminy z grupy B oraz potas, cynk i żelazo.
Posiada niższy indeks glikemiczny (GI 35) niż biały cukier, dla którego jest doskonałą alternatywą. Jest także źródłem inuliny, która wspomaga prawidłową pracę przewodu pokarmowego. Do jego zalet można zaliczyć niską temperaturę topnienia i jednocześnie wysoką temperaturę palenia, dzięki czemu świetnie nadaje się do wypieków.
ekologiczny cukier kokosowy
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, jaja, mleko, soja, sezam, kawałki pestek i łupin, orzeszki ziemne, inne orzechy.
Cukier kokosowy BIO
Cukier kokosowy BIO
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Temperatura: 15-20 stopni Celsjusza, wilgotność: maks. 50%
HPBA Group Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Zaciszańska 9
03-284 Warszawa