SAM MILLS
Makaron fusilli (świderki) bezglutenowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6- 7 minut, al dente 3 - 4 minuty (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
wysoka zawartość białka oraz błonnika pokarmowego
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski
dla wegetarian i wegetarian
woda źródlana Kapellanka
mąka z groszku 100%
naturalny smak i kolor zielonego groszku
ekologiczna mąka z zielonego groszku
woda źródlana
wysoka zawartość białka oraz błonnika pokarmowego
Organiczne
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 270
g
Makaron fusilli (świderki) bezglutenowy
Makaron fusilli (świderki) bezglutenowy
Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 min., al dente 3-4 min. (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu. Smacznego! Po ugotowaniu naturalnie zmienia kolor!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 rolnictwo UE
Fabijański Sp. z o.o. ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin www.bio-fabijanscy.pl
Marka | Unbranded |
Unijne logo rolnictwa ekologicznego
Wstęga Möbiusa
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie... Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną. Źródło fosforu który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Źródło tiaminy która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Źródło żelaza które pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Źródło magnezu który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka.
Gwarantuję najwyższą jakość Jarosław Fabijański