Obecnie Mutti jest marką numer 1 we Włoszech oraz liderem rynkowym w Europie, dynamicznie zyskując coraz większe uznanie na całym świecie.
Trzy tajemnice doskonałości Mutti to uprawy, produkcja oraz… polpa.
Wysokie wymagania i specjalne podejście do upraw, w duchu zrównoważonego rozwoju i szacunku dla ziemi gwarantują, że pomidory Mutti zawsze rosną na najbardziej żyznej glebie, a ich odmiany są najlepiej dopasowane do warunków podłoża.
Dzięki dokładnie zaplanowanemu procesowi zbioru i transportu, pomidory są przetwarzane w zaledwie kilka godzin od zerwania z krzaków. Pozwala to na zachowanie ich świeżego smaku oraz wartościowych składników mineralnych oraz witamin.
Polpa Mutti to unikatowy i bezkonkurencyjny produkt. Do wyprodukowania jednej puszki o wadze 400g potrzeba aż 2 kg pomidorów! Zawiera wyłącznie miąższ, czyli najlepszą część pomidora. To właśnie on ma najwięcej smaku, witamin i wartości odżywczych.