Najlepszą jakość Costa d’Oro potwierdzają liczne certyfikaty.
Aby zagwarantować najwyższą jakość oliwy z oliwek extra virgin, do jej produkcji wybierane są najlepsze, zebrane prosto z drzew oliwki. Costa d’Oro ciągle udoskonala metody upraw, dzięki którym uzyskuje plony spełniające najwyższe standardy jakości.
Oliwa z oliwek extra virgin produkowana jest z najlepszych odmian oliwek z basenu Morza Śródziemnego, zebranych w idealnym momencie dojrzałości. Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E, niską kwasowością oraz łagodnym i lekko owocowym smakiem.
Oliwa niefiltrowana L’Integrale produkowana jest z wybranych, najlepszych oliwek wyłącznie z Unii Europejskiej. Etapy jej przetwarzania zostały ograniczone do minimum, w celu utrzymania większej ilości polifenoli w porównaniu z oliwami filtrowanymi. Zawiera cząstki oliwek, dzięki którym jest naturalnie mętna i gęsta.
.