Wyśmienita czekolada, długie uszy, złoty kolor i magiczny dzwoneczek – oto Wielkanoc w swej najsłodszej postaci. Odkryj niepowtarzalne dzieło Matîres Chocolatiers Lindt – złotego zajączka Gold Bunny od Lindt.
Zaproś Wielkanoc do swojego domu
Weź do siebie kultowego zajączka wielkanocnego Lindt – symbol Wielkanocy w najsłodszej odsłonie stworzony z wyśmienitej czekolady, troskliwie otulony złotem i ozdobiony elegancką wstążeczką z prawdziwym dzwoneczkiem.
Wyśmienita dekoracja
Doskonała ozdoba wielkanocna – złoty zajączek Lindt Gold Bunny uczyni każdy moment pięknym i niepowtarzalnym.
Wspaniały wielkanocny prezent
Słodki upominek w postaci złotego zajączka Lindt Gold Bunny przyniesie radość Twoim bliskim i pozwoli Wam cieszyć się każdą chwilą świętowania.
Pewnego słonecznego, wiosennego poranka w marcu, gdy ziemię wciąż przykrywała biała pierzyna śniegu, jeden z Maîtres Chocolatiers Lindt zauważył w swoim ogrodzie małego zajączka. Jego córeczka była zauroczona puchatym stworzonkiem, toteż gdy tylko zniknęło wśród krzewów, wybuchnęła płaczem.
Poruszony łzami swojej pociechy ojciec wpadł na wyjątkowy pomysł: „Stworzę takiego zajączka z czekolady...”. I tak też zrobił – nadał wyśmienitej czekoladzie Lindt unikalny kształt i otulił ją złotą folią. Żeby stworzonko się nie zgubiło, zawiązał mu na szyi wstążeczkę ze złotym, prawdziwym dzwoneczkiem. – Dzięki temu z łatwością znajdziesz swoje zwierzątko – powiedział córeczce.
I właśnie tak na świecie pojawił się pierwszy złoty zajączek Gold Bunny.
Wielkanoc z Lindt
Gold Bunny Milk
Jajeczka Lindor z mlecznej czekolady z nadzieniem mlecznym
Pralinki Lindor z mlecznej czekolady
Lindt Difference
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas filozofii „od ziaren do tabliczki” i rozpoczyna się od starannej selekcji wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata.
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. Następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania. Ostatnie wykończenia, jak kokardka na każdym złotym zajączku, wykonywane są ręcznie.