Spraw, aby ta Wielkanoc
była niezapomniana
Wyśmienita czekolada, długie uszy, złoty kolor
i magiczny dzwoneczek – oto Wielkanoc w swej
najsłodszej postaci. Odkryj niepowtarzalne dzieło
Matîres Chocolatiers Lindt – złotego zajączka Gold
Bunny od Lindt.
Zaproś Wielkanoc
do swojego domu
Weź do siebie kultowego zajączka
wielkanocnego Lindt – symbol Wielkanocy
w najsłodszej odsłonie stworzony z wyśmienitej
czekolady, troskliwie otulony złotem i ozdobiony
elegancką wstążeczką z prawdziwym
dzwoneczkiem.
Wyśmienita dekoracja
Doskonała ozdoba wielkanocna – złoty zajączek
Lindt Gold Bunny uczyni każdy moment pięknym
i niepowtarzalnym.
Wspaniały wielkanocny
prezent
Słodki upominek w postaci złotego zajączka
Lindt Gold Bunny przyniesie radość Twoim
bliskim i pozwoli Wam cieszyć się każdą chwilą
świętowania.
Pewnego słonecznego, wiosennego poranka
w marcu, gdy ziemię wciąż przykrywała biała
pierzyna śniegu, jeden z Maîtres Chocolatiers
Lindt zauważył w swoim ogrodzie małego
zajączka. Jego córeczka była zauroczona
puchatym stworzonkiem, toteż gdy tylko zniknęło
wśród krzewów, wybuchnęła płaczem.
Poruszony łzami swojej pociechy ojciec wpadł na
wyjątkowy pomysł: „Stworzę takiego zajączka
z czekolady...”. I tak też zrobił – nadał wyśmienitej
czekoladzie Lindt unikalny kształt i otulił ją złotą
folią. Żeby stworzonko się nie zgubiło, zawiązał
mu na szyi wstążeczkę ze złotym, prawdziwym
dzwoneczkiem.
– Dzięki temu z łatwością znajdziesz swoje
zwierzątko – powiedział córeczce.
I właśnie tak na świecie pojawił się pierwszy złoty
zajączek Gold Bunny.
Wielkanoc z Lindt
Gold Bunny
Milk
Jajeczka Lindor z mlecznej czekolady
z nadzieniem mlecznym
Pralinki Lindor
z mlecznej czekolady
Lindt Difference
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady
jest efektem przyjętej przez nas
filozofii „od ziaren do tabliczki”
i rozpoczyna się od starannej selekcji
wysokiej jakości ziaren kakaowca
pochodzących z najsłynniejszych
regionów świata.
Wyjątkowy proces
prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu
i wymieszaniu wysokiej jakości
ziaren kakaowca prażymy śrutę
kakaową, aby wydobyć z niej aromat
i najlepszy smak, a następnie
poddajemy ją mieleniu w celu
uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował
proces produkcji czekolady,
wynajdując konszowanie – proces
ciągłego, intensywnego mieszania
płynnej, gorącej czekolady.
To właśnie w ten sposób uzyskujemy
wyróżniającą nas jedwabiście gładką
konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata
pozyskujemy nie tylko ziarna
kakaowca, ale również pozostałe
składniki. Następnie przetwarzamy
je z taką samą dbałością, z jaką je
selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie
obejmujące wszystkie zmysły. Naszą
dbałość o szczegóły można dostrzec na
każdym kroku, od procesu temperowania,
zapewniającego błyszczący i luksusowy
wygląd naszych czekolad, po eleganckie
opakowania. Ostatnie wykończenia, jak
kokardka na każdym złotym zajączku,
wykonywane są ręcznie.
Składniki i wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna:2277 kJ / 545 kcal
Tłuszcz:32 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g)
Węglowodany:56 g (w tym cukry 55 g)
Białko:7,4 g
Sól:0,2 g
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko 
w proszku, miazga kakaowa, laktoza, odtłuszczone mleko 
w proszku, emulgator: lecytyny (soja), ekstrakt słodowy 
jęczmienny, aromat waniliowy.
Może zawierać orzechy laskowe i inne orzechy.
Masa kakaowa minimum: 30%.